1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

KR 09/10 Nr. 2 - Krøkebærøl - Erlann Eldorsen

En tråd i 'Haandbryggeriets krydderølkonkurranse' startet av Webmaster, 19 Jan 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Krøkebærøl

    OG: 1056
    FG: 1009
    Farve (beregnet): EBC
    Beregnet bitter: 30 IBU
    Vørtermengde: ? l
    Sluttvolum: 22,5 l

    Malt & sukker
    3900 gram 76,9 % Pilsner malt
    860 gram 17,1 % Münchener malt
    300 gram  6  % Crystal malt

    Meskeskjema
    31 min 52 °C
    90 min 66 °C

    Humle
    41 gram Hallertau Tradition Pellet 4,6 %-alfa 90 min
    30 gram Mt. Hood            Pellet 3,8 %-alfa  0 min

    Krydder og andre tilsetninger
    2900 gram Krøkebær

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP 530 Belgian Abbey Bunnfall ca. 200 ml

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring  ca. 16 dager ved 18 °C
    Modning/sekundærgjæring    16 dager ved 10 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 28.02.2007
    Tappedato:  01.04.2007

    Kommentar: Aromahumle (Mt. Hood) tilsatt ved kokeslutt og trekkes 10 min. før kjøling startes.
    Krøkebær knust og tilsatt etter 2 dagers gjæring, og gjæret med i 10 dager.[/tt]
     
  2. Beant

    Beant
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Interesant  :yes:

    Kan det stemme at ølet er nesten 3 år gammelt?
     
  3. Torga

    Torga
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rognan. Saltdal
    Å nesten 3 KG krøkkebær :respekt:
     
  4. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Han sier så i oppskriften i alle fall. Det må en god del frukt til i øl for at man skal få skikkelig effekt.
     
  5. Richard

    Richard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Stemmer nok at ølet er 3-år gammelt, vet at han brygger det relativt sjelden. Det får da ligge å godgjøre seg på flasker i årevis.
    Er det viktig å vite, kan jeg sende røyksignaler til han :)
     
    masdaguten liker dette.
  6. Richard

    Richard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det stemmer at ølet er tre år gammelt, det ville derfor vært vanskelig å lage et likt produkt for Haandbryggeriet.
     
  7. Beant

    Beant
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Var litt sånn jeg tenkte også. Vinnerølet i årets krydderølkonkuranse legges ut for salg til jul 2012  ;D

    Men det er sikkert et sabla godt øl  :yes:
     
  8. Richard

    Richard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det blir også mye krekling å plukke med tanke på at de brygger 2000liters batcher.
     
  9. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Etter hva jeg hører stod de to øverste ølene med lik poengsum etter smakingen, men vinnerølet ble valgt fordi det inneholdt krydder, mens ølet til Erlann ikke gjorde det.
     
  10. petter5

    petter5
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Heisan :  Jeg er gammel Gjest som starter på ny idag.
    Spm :  Er det øl å få kjøpt på Polet som opprinnelig kommer fra Norbrygg medlemmer og som Haandbryggeriet brygger ?
    Jeg bor i Oslo
    :yes:
    og smaker gjerne på et nytt mørkt øl.

    v.h. Petter  Østbye
     

Del denne siden