Har fått meg refraktometer og tenker å måle underveis i brygginga for å sikre at eg ender opp med rett OG. Så spørsmålet er:
-Når er det hensiktsmessig å bruke refraktometer? Før koking, etter koking?
-Om eg ser at OG blir for høg, korleis veit eg kor mykje vatn eg skal tilsette? Fins det kalkulator for det her? Eller skal en berre sikte seg inn på volum-målet i oppskrifta? (I så fall, er det poeng i å bruke refraktometer om det er nok å forholde seg til volum på vørteren?)
-Når er det hensiktsmessig å bruke refraktometer? Før koking, etter koking?
-Om eg ser at OG blir for høg, korleis veit eg kor mykje vatn eg skal tilsette? Fins det kalkulator for det her? Eller skal en berre sikte seg inn på volum-målet i oppskrifta? (I så fall, er det poeng i å bruke refraktometer om det er nok å forholde seg til volum på vørteren?)