Ja du sier noe der! Men jeg tenkte som så at når den uansett blir kokt en time dagen etterpå, så er det vel lite levende organismer igjen uansett?? Men om det som har "grodd og vokst" i løpet av natten har satt smaker i ølet er jeg høyst usikker på > Skal tenke på saken.. Kanskje jeg heller burde begynne skittidlig i morgen :sovne:olavgn skrev:Ukokt vørter er jo proppa med skumle saker, så høres litt sketchy ut. Bør i alle fall kjøles ned til rundt 0 grader så ikke villgjær og bakterier får heilt fritt spillerom. Om du har tid til et lite oppkok først vil den sannsynligvis holde seg bedre enn uten i alle fall. Så om du tar sjansen så får du i alle fall rapportere tilbake om hvordan det gikk.
Tøft! Har du prøvd det selv? Da tror jeg nok at det blir vørter i kveld og kok i morgen!Nydal skrev:Det er ikke et problem å la vørteren stå ukokt til i morgen. Det som måtte oppstå av bakterievekst og gjærvekst fra villgjær er så lite at det ikke vil ha noe å si på smaken. Når du gir vørteren en times oppkok dagen etter vil den være steril og klar for gjær.
BjarneHB skrev:Hvis du mesker ut på opp mot 80C så bør vørten hode seg til i morgen uten å surne. La lokket ligge på i natt og dekk til de små spaltene i lokket mel alufolie.
:sovne:
jeg er selv ikke helt uskyldig når det gjelder inntakBjarneHB skrev:Vørten bør ikke surne på en natt da du har drept alle bakteriene i en utmesk på opp mot 80C.
Men dette er ikke noe jeg har testet, så jeg tror du bør la vørten stå i speidelen uten å røre den til i morgen for å ikke infisere den med bakterier. :ilike:
Nå skal det sies at alle har lakt seg og jeg har drukkket noen bokkøl :klovn:
Har gjort det noen ganger ja og har ikke merket noen forskjell på hverken smak eller lukt på det ferdige produkt..VillWonka skrev:Tøft! Har du prøvd det selv? Da tror jeg nok at det blir vørter i kveld og kok i morgen!Nydal skrev:Det er ikke et problem å la vørteren stå ukokt til i morgen. Det som måtte oppstå av bakterievekst og gjærvekst fra villgjær er så lite at det ikke vil ha noe å si på smaken. Når du gir vørteren en times oppkok dagen etter vil den være steril og klar for gjær.
Ønsker deg en god helg! Et lite tips: Fin en bolt eller en gjengestang som passer coronaen, skru den inn der skruen til sveiven skal være og koble deg til med en drill.. sparer deg for litt håndsvette!VillWonka skrev:Da er speidelen i sving!!! Koker i morgen tidlig :skitbra: :skitbra: :skitbra: :skitbra:
Tror dette her går kjempefint?! Eeh.. noe svett etter å male kornet for hånd med corona´n, men jeg liker det sånn!
Takk for flott respons, å ja ungene er i seng :skitbra: