Har hatt en lager stående til gjæring på 11-12 grader (Saflager W34-70) i 14 dager. FG ligger nå stabilt på 1012 (OG 1057). Tenker nå å gi den en diacetyl rast på 16 grader i 2 dager
Spørsmålet er videre fremgangsmåte. Planen min er å flaske etter D-rast, og karbonere naturlig på rundt 20 grader.
Etter karboneringen er unnagjort setter jeg flaskene på ca. 2 grader for lagering inntil jeg ikke klarer vente lenger (ett par uker?)
Er hovedtrekkene i fremgangsmåten min ok?
Forstår det sånn at mengde karboneringssukker beregnes utifra høyeste temperatur under gjæringen som i dette tilfellet vil være 16 grader (korrekt?)
Spørsmålet er videre fremgangsmåte. Planen min er å flaske etter D-rast, og karbonere naturlig på rundt 20 grader.
Etter karboneringen er unnagjort setter jeg flaskene på ca. 2 grader for lagering inntil jeg ikke klarer vente lenger (ett par uker?)
Er hovedtrekkene i fremgangsmåten min ok?
Forstår det sånn at mengde karboneringssukker beregnes utifra høyeste temperatur under gjæringen som i dette tilfellet vil være 16 grader (korrekt?)