Hei folkens
Min samboer hadde med seg noen øl til meg da hun nylig kom hjem fra et besøk i Sveits. Ett av disse "wadenswiler hell" fikk meg til å lure, for meg så dette ølet ut som en typisk tysk heffeweizen altså meget tåkete. Og ølet hadde en krydret gjær smak som også minnet om heffeweizen. Men når jeg prøver å finne ut mere om dette ølet så står det listet som en helles eller dortmunder/helles og bryggeren beskriver ølet som en bund fermentert lager. :attevar:
Ok dette er et svert godt øl syntes jeg (viss ikke hadde jeg ikke brukt denne tiden på det) og er et økologisk ufiltrert øl, men likevell lager øl blir jo ganske lett klare uten filtrering. Jeg fant ingen hint av lager gjærsmak men jeg vil samenligne smaken med erdringer weizbier men rundere og "mildere?".
Jeg tror at ølet er ment å være slik men hvordan og hvorfor?
Er helles øl typisk tåkete? eller er dette et slags "ur øl"? og hva gjør ølet tåkete? typen malt som er brukt, meskingen eller gjæren?
og smaken: er dette et øl brygget med mange meskesteg? og finnes det lager gjær som produserer slike aromaer som "banan" og "nellik"?
Håper noen har noen tanker rundt dette og kansje noen til og med har smakt ølet. :biersmile:
Min samboer hadde med seg noen øl til meg da hun nylig kom hjem fra et besøk i Sveits. Ett av disse "wadenswiler hell" fikk meg til å lure, for meg så dette ølet ut som en typisk tysk heffeweizen altså meget tåkete. Og ølet hadde en krydret gjær smak som også minnet om heffeweizen. Men når jeg prøver å finne ut mere om dette ølet så står det listet som en helles eller dortmunder/helles og bryggeren beskriver ølet som en bund fermentert lager. :attevar:
Ok dette er et svert godt øl syntes jeg (viss ikke hadde jeg ikke brukt denne tiden på det) og er et økologisk ufiltrert øl, men likevell lager øl blir jo ganske lett klare uten filtrering. Jeg fant ingen hint av lager gjærsmak men jeg vil samenligne smaken med erdringer weizbier men rundere og "mildere?".
Jeg tror at ølet er ment å være slik men hvordan og hvorfor?
Er helles øl typisk tåkete? eller er dette et slags "ur øl"? og hva gjør ølet tåkete? typen malt som er brukt, meskingen eller gjæren?
og smaken: er dette et øl brygget med mange meskesteg? og finnes det lager gjær som produserer slike aromaer som "banan" og "nellik"?
Håper noen har noen tanker rundt dette og kansje noen til og med har smakt ølet. :biersmile: