1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lager/Pils - Ferdig på 1 uke?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Holbzz, 2 Feb 2016.

  1. Holbzz

    Holbzz
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sotra
    Hei,

    Forrige mandag brygget jeg en lager - Typisk Tjekkisk pils med Saaz.
    Volum 28 L
    OG: 1.049
    IBU: 40
    SafLager 34/70 - Rehydrert 3 pk.
    Gjær pitchet på 11 grader C, og gjæret på 10 grader C (>9.7 - 10.3<).

    Jeg tok en måling i dag, og den har en SG på 1.013. Kjenner ingen usmaker, bortsett fra at den fortsatt er fersk/gjær i suspensjon/trub. Syns det har gått fort, og fikk ikke tatt diacetylrast pga. at gjæringen gikk så fort unna. -For sent?

    Etter evt. diacetylrast - Er denne klar for CC og fating? Noen farer ved å fate nå, eller burde jeg gi den en uke til?

    Hadde vært flott om noen kunne delt lignende erfaringer.

    Takk!
     
  2. Geir Ove

    Geir Ove
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Ville nok latt den få minst en uke til før du fatet. Helst to uker slik at gjæren får gjøre seg ferdig. Så vil du nok få en lavere fg også.
     

Del denne siden