Hei.
Jeg lurer på noen ting rundt brygging av lager med tørrgjær:
Når jeg i helgen brygget en lager rehydrerte jeg gjæren på 30-35 grader. Avkjølte vørteren til litt under 20 grader og blandet inn gjæren. Tilførte oksygen, med ristemetoden, og satt i gjæringsskap. Vørteren ble der videre avkjølt til 10 grader...
Gjæren kan gå i dvale har jeg lest her et sted... noe jeg tror skjedde hos meg... Jeg måtte øke temperaturen litt og så etter 3 dager ble det noen forsiktige "plopp" i gjærlåsen. Nå er det det blitt stille der igjen. Har målt OG og den har gått ned. Men... Hva bør gjøres for å gi tørrgjæren best levevilkår
Bør man rehydrere på samme temperatur som gjæringstemp?
Kjøle den forsiktig ned om man rehydrerer på 30-35 grader?
Hvordan gjør du det når du brygger lager med tørrgjær?
Jeg lurer på noen ting rundt brygging av lager med tørrgjær:
Når jeg i helgen brygget en lager rehydrerte jeg gjæren på 30-35 grader. Avkjølte vørteren til litt under 20 grader og blandet inn gjæren. Tilførte oksygen, med ristemetoden, og satt i gjæringsskap. Vørteren ble der videre avkjølt til 10 grader...
Gjæren kan gå i dvale har jeg lest her et sted... noe jeg tror skjedde hos meg... Jeg måtte øke temperaturen litt og så etter 3 dager ble det noen forsiktige "plopp" i gjærlåsen. Nå er det det blitt stille der igjen. Har målt OG og den har gått ned. Men... Hva bør gjøres for å gi tørrgjæren best levevilkår
Bør man rehydrere på samme temperatur som gjæringstemp?
Kjøle den forsiktig ned om man rehydrerer på 30-35 grader?
Hvordan gjør du det når du brygger lager med tørrgjær?