Hei!
Så langt har jeg anskaffet 3 19-liters corneliusfat, og sammen med 4 kg CO2-flaske fungerer det helt strålende til "hjemmebruk"...
Men jeg har flere scenarioer hvor jeg kunne tenkt meg litt mer "mobilt øll":
a) Besøk av familie/venner i andre landsdeler;
b) Telttur;
c) "Bortefest";
d) "Hjemmefest" (ølkjøleskapet står 3 etasjer ned ift. stua)...
Har sett på en hel del alternativer, men klarer ikke helt bestemme meg for beste løsning... Ordinær "flasking" på små flasker er uaktuelt (jeg orker rett og slett ikke "styret" med flaskevask og det at man må huske på å få flaskene med hjem igjen etc...)
1) Bruke 2 liters growlere kombinert med beergun.
2) Kjøpe et ekstra 9-liters corneliusfat og kombinere med 16g CO2-injektor.
Det finnes kanskje andre alternativer også som jeg ikke har tenkt på....? Hvordan løser dere andre dette?
Så langt har jeg anskaffet 3 19-liters corneliusfat, og sammen med 4 kg CO2-flaske fungerer det helt strålende til "hjemmebruk"...
Men jeg har flere scenarioer hvor jeg kunne tenkt meg litt mer "mobilt øll":
a) Besøk av familie/venner i andre landsdeler;
b) Telttur;
c) "Bortefest";
d) "Hjemmefest" (ølkjøleskapet står 3 etasjer ned ift. stua)...
Har sett på en hel del alternativer, men klarer ikke helt bestemme meg for beste løsning... Ordinær "flasking" på små flasker er uaktuelt (jeg orker rett og slett ikke "styret" med flaskevask og det at man må huske på å få flaskene med hjem igjen etc...)
1) Bruke 2 liters growlere kombinert med beergun.
Fordeler: Holder vel et par uker så lenge de er purget korrekt, fint mobile, beergun kan være oppkoblet permanent via CO2-manifold i kjøleskapet og rengjøring er enkelt med å kjøre gjennom starsan-løsning før og etter fylling
Ulemper: Brygger batcher på 25 liter og har følgelig 6 liter til overs etter corneliusen er fylt opp. Growlers egner seg ikke til lagring av "overskuddsøllet" i produksjonsprosessen. Ved "hjemmefest" blir det for dumt å måtte fylle over på growlere, så da ender nok 19-litersfatet uansett i stua - og jeg må ha CO2-injektor da uansett (se under)...
Ulemper: Brygger batcher på 25 liter og har følgelig 6 liter til overs etter corneliusen er fylt opp. Growlers egner seg ikke til lagring av "overskuddsøllet" i produksjonsprosessen. Ved "hjemmefest" blir det for dumt å måtte fylle over på growlere, så da ender nok 19-litersfatet uansett i stua - og jeg må ha CO2-injektor da uansett (se under)...
Fordeler: Jeg kan lagre "overskuddsøllet" som ikke går på 19-literen rett på dette fatet. Relativt rimelig (CO2-injector koster 200kr, 16G CO2-flasker ca. 20 kr og holder til å drive ut ca 20 liter).
Ulemper: Ikke fullt så mobilt (telttur blir litt "mjaaa"). Ikke nødvendigvis så enkelt å kjøle ned når man kommer på fest. Ved etterfylling må fatet vaskes, steriliseres, purges og deretter fylles via "øll ut"-koblingen.... Må også ha tilgjengelig trykkventil som slipper ut overskuddstrykket på 9-litersfatet under fyllingen..
Ulemper: Ikke fullt så mobilt (telttur blir litt "mjaaa"). Ikke nødvendigvis så enkelt å kjøle ned når man kommer på fest. Ved etterfylling må fatet vaskes, steriliseres, purges og deretter fylles via "øll ut"-koblingen.... Må også ha tilgjengelig trykkventil som slipper ut overskuddstrykket på 9-litersfatet under fyllingen..
Det finnes kanskje andre alternativer også som jeg ikke har tenkt på....? Hvordan løser dere andre dette?