Lagring av starter

Jeg tappet et brygg på flasker i kveld og tok vare på jærslammet for å lage en starter senere. Det er saflager S23. Det blir ikke så lenge før jeg brygger i gjen, men jeg har ikke plass i kjøleskapet. I kjelleren på gulvet er tempen ca. 12-13 grader. Det skulle da gå an å la den stå der noen dager? men hvor lenge?
 
Den vil nok kunne brukes om noen dager, men jo varmere den står, desto fortere dør gjærcellene. Hvis det altså er snakk om en god del gjærslam så er det sikkert nok igjen til neste brygget ditt, og ellers kan du velge å starte opp slammet igjen med litt ny vørter 1-2 dager før du brygger.
 
Det var ca halvannen liter tror jeg med slam og en liten skvett med øl som heverten ikke fikk tak i på slutten. Må få kjøpt moss først så da blir det vel brygging til tirsdag eller onsdag tenker jeg.
 
Tilbake
Topp