Mange faktorer som spiller inn her vel. Temperatur fører til modning (og etterhvert overmodning - fremkalling av usmaker). Lavere temperaturer konserverer. Så det blir en balansegang mellom modning og konservering.
Så om ølet smaker digg nå, så er det lagring så kaldt som mulig som gjelder. Dette gjelder vel alle øltyper.
En IPA er ferskvare så om du ikke tenker å drikke det opp før helgen så er det vel best å lagre så kaldt som mulig.
Serveringstemperatur er selvsagt et annet spørsmål.
To uker er vel et generelt utgangspunkt for karbonering, men sjøl så begynner jeg smakinga etter en uke.
etter 2 uker karbonering kjøles resten av flaskene ned og drikkes rimelig raskt.... IPA er best når humla enda suser
Men sist jeg hadde en IPA kaldt i kjøleskap så fikk den en metall aktig kraftig smak.. Den var kjempegod etter karbonering men endret kraftig smak når den ble kjølt ned for mye.
Forskjell på lagrings og servering temp? endrer smaken seg mye når den blir "varmet" opp igjen?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.