Lagringstemp IPA

KB

 
Hei

Jeg har en IPA som skal flaskes og stå til karbonering en ukes tid før den skal settes til lagring

Det jeg lurer på er hvilken temp som passer best til en IPA?

Har en Kølsch som står i 5 uker på 4*C men IPA skal vell stå litt høyere?
 
Mange faktorer som spiller inn her vel. Temperatur fører til modning (og etterhvert overmodning - fremkalling av usmaker). Lavere temperaturer konserverer. Så det blir en balansegang mellom modning og konservering.

Så om ølet smaker digg nå, så er det lagring så kaldt som mulig som gjelder. Dette gjelder vel alle øltyper.

En IPA er ferskvare så om du ikke tenker å drikke det opp før helgen så er det vel best å lagre så kaldt som mulig.

Serveringstemperatur er selvsagt et annet spørsmål.
 
To uker er vel et generelt utgangspunkt for karbonering, men sjøl så begynner jeg smakinga etter en uke.
etter 2 uker karbonering kjøles resten av flaskene ned og drikkes rimelig raskt.... IPA er best når humla enda suser:)
 
To uker på 18 - 20 grader for karbonering. Kjøleskap eller så kaldt som mulig etterpå.


Takk, der var egentlig det jeg var ute etter :)

Men sist jeg hadde en IPA kaldt i kjøleskap så fikk den en metall aktig kraftig smak.. Den var kjempegod etter karbonering men endret kraftig smak når den ble kjølt ned for mye.

Forskjell på lagrings og servering temp? endrer smaken seg mye når den blir "varmet" opp igjen?
 
Tilbake
Topp