Langtidslagring på fat eller flaske?

Hei,

Hva gjør dere som lagrer øl i 4-12 måneder, la oss si en 3-4 speidel batcher? Juleøl eller snnet som tar tid å modnes. Er det flasker som gjelder eller er det fat? Corneliusfat om så? Eller er det andre alternativer?  Blir jo fort hundrevis av flasker ute av sirkulasjon dette.
 
Det er hipp som happ. Jeg bruker bare flasker jeg da jeg synes det ser penere ut. Liker også hele flaske prosessen.

Nå lager jeg stort sett bare batcher på 15 liter, men sånn sett skal du jo ha endel fat også om du skal modne 3-4 batcher. Flasker er jo billigere enn fat, men det er selvsagt noe mer jobb med å vaske. Jeg ville gått for flasker, i allefall på de mørke og komplekse ølene.

Men igjen, det er egentlig opp til deg. For ølet sin del er det vel akkurat det samme.
 
Tilbake
Topp