Hei, jeg holder på med en Brut IPA.
OG ble 1.052
Har brukt Amigase så forhåpentlig blir FG nær 1.000.
Ble plutselig i stuss om det blir igjen nok gjærceller i suspensjon for å flasekarbonere.
Noen som vet?
Mvh Stein
Det går fint. OG/FG har ikke noe å bety hvor mye gjær som er i suspensjon, det har med gjærbare sukkerprofiler i vørteren å gjøre. Setter du til mer gjærbart sukker, starter gjæren opp igjen for å spalte dette til alkohol, og vil danne CO2 og karbonere ølet ditt.
Hei, jeg holder på med en Brut IPA.
OG ble 1.052
Har brukt Amigase så forhåpentlig blir FG nær 1.000.
Ble plutselig i stuss om det blir igjen nok gjærceller i suspensjon for å flasekarbonere.
Noen som vet?
Mvh Stein
Som beskrevet over, selv om alt sukker er spist opp (f.eks som på cider) så vil det fortsette å gjære når du tilsetter mer. For å ikke skulle kunne karbonere naturlig må du enten filtrere meget kraftig eller pasteurisere.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.