BuddhaBar
Norbrygg-medlem
Hei, detter en mn første tråd og andre batch. Første ble en IPA som var svært så vellykket.
Jeg har laget en Belgisk Wit med sluttvolum på 25 L. Bruker BIAB og fulgte oppskriften med 25 L til mesking og stegmesket. Deretter 8 L på 79 0 til skylling og 90 min koking uten lokk.
Etter 90 min kokingtraff jeg ikke OG på 1.050, så jeg fortsatt koking i ca 45 min til. og da traff jeg OG på 1.055.
Etter 14 dager gjæring, så tilsetter jeg sukkerlake i nytt kar og heller vørteren over i karet. Da oppdager jeg at jeg kun har fått 18 L til flasking.
Jeg er sikker på at jeg hadde 25 l til mesking og 8 L til skylling, så da har jeg to spørsmål:
1. Kan jeg ha kokt på for høy varme og dermed fordampet bukt mer enn forventet, i tillegg til at jeg kokte 45 min lenger for å treffe rett OG?
Jeg har laget en Belgisk Wit med sluttvolum på 25 L. Bruker BIAB og fulgte oppskriften med 25 L til mesking og stegmesket. Deretter 8 L på 79 0 til skylling og 90 min koking uten lokk.
Etter 90 min kokingtraff jeg ikke OG på 1.050, så jeg fortsatt koking i ca 45 min til. og da traff jeg OG på 1.055.
Etter 14 dager gjæring, så tilsetter jeg sukkerlake i nytt kar og heller vørteren over i karet. Da oppdager jeg at jeg kun har fått 18 L til flasking.
Jeg er sikker på at jeg hadde 25 l til mesking og 8 L til skylling, så da har jeg to spørsmål:
1. Kan jeg ha kokt på for høy varme og dermed fordampet bukt mer enn forventet, i tillegg til at jeg kokte 45 min lenger for å treffe rett OG?