Hei
Utstyr; bb30.
Sett: all grain Weisbeer fra bryggselv.
Dette er vårt brygg nummer 2.
Denne gangen gikk alt etter plan, men litt usikker på resultatet.
Varmet opp 24 liter til 70 grader. Hadde i kornet og temp falt til 68 grader. Mesket uten pumpe i 60 minutter. Så på pumpe i 30 minutter. Stabil temp under hele meske perioden.
Økte til 78 grader, 10 min utmesking.
Løftet opp meskekaret og skyller med 12 liter vann 78 grader. Rant fort gjennom så det tok ca 10 minutter.
Endte opp med 31 liter og en sg på 1.030 kokte ned i 3 timer og endte til slutt opp med 22 liter i bøtta, OG på 1.042.
Målet var OG på 1.050.
Skjønner ikke helt hva vi gjorde galt. Målte sg på vannet som var igjen i mesken (fikk ut de siste dråpene i en kjele ved siden av), men det lå helt nede på 1.020 så det var ikke mye sukker igjen der heller tror jeg.
Tanker?
Utstyr; bb30.
Sett: all grain Weisbeer fra bryggselv.
Dette er vårt brygg nummer 2.
Denne gangen gikk alt etter plan, men litt usikker på resultatet.
Varmet opp 24 liter til 70 grader. Hadde i kornet og temp falt til 68 grader. Mesket uten pumpe i 60 minutter. Så på pumpe i 30 minutter. Stabil temp under hele meske perioden.
Økte til 78 grader, 10 min utmesking.
Løftet opp meskekaret og skyller med 12 liter vann 78 grader. Rant fort gjennom så det tok ca 10 minutter.
Endte opp med 31 liter og en sg på 1.030 kokte ned i 3 timer og endte til slutt opp med 22 liter i bøtta, OG på 1.042.
Målet var OG på 1.050.
Skjønner ikke helt hva vi gjorde galt. Målte sg på vannet som var igjen i mesken (fikk ut de siste dråpene i en kjele ved siden av), men det lå helt nede på 1.020 så det var ikke mye sukker igjen der heller tror jeg.
Tanker?