Satte øllet 19 des. slik at det kunne stå i jula, mens jeg var borte.
(Nettet krasjet før jeg fikk lagret oppskriften), så etter hukommelse:
3,5 kg spraymalt Dansk fra Bratbergs 20 kg sekk.
1.2 kg div malt (cacao, munich 3, aroma, havre +1 til. Mesket 60-70-75 grader på 50-15-15.
100 g appelsinskall
100 g brunsukker
100 g farin
100 g maltsirup fra butikken.
Div krydder
Humle: Northern brew. Bitter 25g og aroma 15g. 60 og 5 min.
Gjær Safbrew 33. Lagde starter av brygget etter å ha kokt det i 15 min. Startern formerte seg veldig kraftig med 2 klare topper i formeringen (4 t).
Brygget gjæret kraftig etter 10 timer. Etter 30 timer ned på 1 plopp i minuttet.
OG 80. Igår 02/1/11 ble det avlest FG 36. Mål skulle være 22. Rimelig skuffa!
Mulige feil:
1) Ikke kokt vørtern godt nok.(litt problem med overkoking, så temp fall noen ganger).
2) Ikke fått nok oksygen i vørter før tilsetting av gjær.
3) Muligens noe for varm gjæringstemp, men ikke over 24 grader.
Grumsete brygg. God ettersmak og lukt.
Spørsmål:
-Er det noe å gjøre for bedre FG? Tilsette mere gjær?
-Hva skjer med flaskekarbonering når det er så mye sukker igjen i brygg?
-Blir øllet drikkende med så høy FG?
(Nettet krasjet før jeg fikk lagret oppskriften), så etter hukommelse:
3,5 kg spraymalt Dansk fra Bratbergs 20 kg sekk.
1.2 kg div malt (cacao, munich 3, aroma, havre +1 til. Mesket 60-70-75 grader på 50-15-15.
100 g appelsinskall
100 g brunsukker
100 g farin
100 g maltsirup fra butikken.
Div krydder
Humle: Northern brew. Bitter 25g og aroma 15g. 60 og 5 min.
Gjær Safbrew 33. Lagde starter av brygget etter å ha kokt det i 15 min. Startern formerte seg veldig kraftig med 2 klare topper i formeringen (4 t).
Brygget gjæret kraftig etter 10 timer. Etter 30 timer ned på 1 plopp i minuttet.
OG 80. Igår 02/1/11 ble det avlest FG 36. Mål skulle være 22. Rimelig skuffa!
Mulige feil:
1) Ikke kokt vørtern godt nok.(litt problem med overkoking, så temp fall noen ganger).
2) Ikke fått nok oksygen i vørter før tilsetting av gjær.
3) Muligens noe for varm gjæringstemp, men ikke over 24 grader.
Grumsete brygg. God ettersmak og lukt.
Spørsmål:
-Er det noe å gjøre for bedre FG? Tilsette mere gjær?
-Hva skjer med flaskekarbonering når det er så mye sukker igjen i brygg?
-Blir øllet drikkende med så høy FG?