Hei, alle kloke hoder
Håper noen kan bidra med et svar her.
Nå er det mulig dette allerede er omdiskutert, men etter noen søk i forumet fant jeg ingen tråder som ga noe eksakt svar.
Årsaken til spørsmålet er at jeg har satt en Vestbrygg Nelson Pale Ale (OG 1.052, FG 1.012), og alt gikk etter planen under bryggingen. Hadde temmelig fin kontroll på meskingen, og OG endte på 1.052 (target)@24 liter.
Etter anbefaling ble det brukt to pakker US-05 (23 gram totalt), dog ikke rehydrert (jada, jeg vet... ).
Før pitching av gjær ble vørteren splashet fra kjele på kjøkkenbenk gjennom en sil til gjæringskar på gulv, for så å få en omgang med drill og malingsvisp.
Har hatt god kontroll på gjæringstemperatur på grunn av eget vinskap.
1 uke uti gjæringen skulle det tørrhumles, så jeg tok likegodt en måling, og der var jaggu FG på 1.008 etter én uke!
Jeg fikk flis i fingeren når jeg klødde meg i hodet... det første som slo meg var infeksjon, men det var ingen tydelige tegn på det (luktet godt, ingen landsbyer med slemme bakterier på overflaten), men tenkte å la det gå noen dager.
Nå (12 dager på gjæring, 4 dager etter tørrhumling) skulle jeg ta en ny måling, og denne var fortsatt 1.008. Fortsatt ingen visuelle eller luktbare tegn på infeksjon.
Så! Hva kan man konkludere med? Er årsaken til hurtig gjæring overpitching av gjær?
Og hva vil egentlig for lav SG si? ABV blir vel høyere, og så mister ølen noe sødme...?
Håper noen kan bidra med et svar her.
Nå er det mulig dette allerede er omdiskutert, men etter noen søk i forumet fant jeg ingen tråder som ga noe eksakt svar.
Årsaken til spørsmålet er at jeg har satt en Vestbrygg Nelson Pale Ale (OG 1.052, FG 1.012), og alt gikk etter planen under bryggingen. Hadde temmelig fin kontroll på meskingen, og OG endte på 1.052 (target)@24 liter.
Etter anbefaling ble det brukt to pakker US-05 (23 gram totalt), dog ikke rehydrert (jada, jeg vet... ).
Før pitching av gjær ble vørteren splashet fra kjele på kjøkkenbenk gjennom en sil til gjæringskar på gulv, for så å få en omgang med drill og malingsvisp.
Har hatt god kontroll på gjæringstemperatur på grunn av eget vinskap.
1 uke uti gjæringen skulle det tørrhumles, så jeg tok likegodt en måling, og der var jaggu FG på 1.008 etter én uke!
Jeg fikk flis i fingeren når jeg klødde meg i hodet... det første som slo meg var infeksjon, men det var ingen tydelige tegn på det (luktet godt, ingen landsbyer med slemme bakterier på overflaten), men tenkte å la det gå noen dager.
Nå (12 dager på gjæring, 4 dager etter tørrhumling) skulle jeg ta en ny måling, og denne var fortsatt 1.008. Fortsatt ingen visuelle eller luktbare tegn på infeksjon.
Så! Hva kan man konkludere med? Er årsaken til hurtig gjæring overpitching av gjær?
Og hva vil egentlig for lav SG si? ABV blir vel høyere, og så mister ølen noe sødme...?