Lite gjær i bunn av karet etter gjæring

Hei!

Jeg har brygget et juleøl på 7%. Den har nå stått å gjæret i 2,5 uker og skulle tappe den på flasker i dag.
Men når jeg ser etter har gjærlåsen jevnet seg ut (like høyt nivå på begge sider av låsen, og det er veldig lite gjær som har lagt seg i bunn av karet.

Kan dette tyde på noe, eller er det bare så enkelt at karet lekker litt ut en plass og gjæren har en dårlig evne til å ligge seg seg? Frykter at ølet er ødelagt...

Noen erfaringer/tanker til dette?
 
Hva er veldig lite gjær? Det bør uansett ikke ha noe å si.
Etter 2,5 uke bør de fleste gjær være bunnfelt og avgasset, men det kan hende du har en lekkasje.
Om temperaturen synker vil også karet begynne å suge inn litt luft, kan det være det?
Smak på det og ta en hydroprøve, er sikkert helt i orden.
 
Det er ca 0,5 cm gjær i bunn av karet, er vant med at det ligger seg 2cm. Ble litt ekstra skeptisk når trykket var utjevnet også. Men tar en hydroprøve, og ser hvordan det ligger der! :) Kan være temperatur endring som har forårsaket tullet med gjærlåsen også... Takker for tilbakemeldingen!
 
Tilbake
Topp