Litt for naturlig gjæring på sideren?

Jeg vet dette forumet egentlig handler om brygging av øl, men er det noen som har ekspertise og kan hjelpe så er vel dette stedet

Hentet deilig råsaft fra Ulvik, og tenkte naturen skulle fikse gjæringen. Nå er jeg bekymret for at det har dannet seg sopp.? Det ser ut som bomull med sorte nupper på enden av trådene. Har lagt ved et bilde. (Bilde lyver litt, ser mer ut som bomull enn skum.) Har vel stått i 2 uker i rundt 8-10grader i en bod med en våt desinfisert klut over åpningen.

Noen som har opplved lignende, og kan komme med noen fornuftige råd? Eventuelt hvordan jeg skal angripe dette problemet.
Øyvind.
 

Vedlegg

  • sider.jpg
    sider.jpg
    1,8 MB · Sett: 318
Etter litt research på nettet så har jeg funnet ut at dette er definitivt en soppinfeksjon.
1. Kaste hele batchen.
2. Fjerne soppen, lukke igjen karret med gjærlås
3. Fjerne sopp og flaske over.

Noen forslag?
 
Høres ikke bra ut, men smak på den. Hva er SG nå? Hvis det er sukker igjen kanskje tilsette frisk gjær?

Til neste gang: Nottingham ølgjær funker bra til cider! Laget en helt fantastisk cider i høst av plommer, eplejuice litt honning og Nottingham gjær!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 
Tilbake
Topp