Oppskrift: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=SNPA%20klone&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Spørsmål:
1. Jeg sliter litt med å forstå de forskjellige målingene av gravity. Etter meskingen - før skylling målte jeg med refraktometeret til 1070, etter skylling målte jeg så lite som 1010. Målte litt underveis i kokingen og da gikk den fort opp til 1040 og etter kok målte jeg 1047/8.
I oppskriften er disse gravity tallene forsåvidt å finne, jeg skjønner bare ikke i hvilken sammenheng de passer?
Det står f.eks. i den opprinnelige oppskriften som er her -> http://forum.norbrygg.no/threads/sierra-nevada-pale-ale-klone.26090/
Dough In Temp: 0 Time: 0
Saccharification Rest Temp: 153 Time: 60
Mash-out Rest Temp: 168 Time: 5
Sparge Temp: 170 Time: 10
Runnings Stopped At: 1.010 SG 2.56 Plato - er dette SG etter skylling? Traff jeg her?
Men hva er da Pre Boil Gravity?
Pre-Boil Wort Size: 8.23 Gal
Pre-Boil Gravity: 1.042 SG 10.46 Plato
With sparge water, mash water, additional infusions, vessel losses, top-up
water and evaporation rate recorded in the Water Needed Calculator:
Water Needed Pre-Boil Wort Size: 7.75 Gal
Water Needed Pre-Boil Gravity: 1.045 SG 11.08 Plato
Jeg har jo også lagt den inn her - > http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=SNPA%20klone&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
OG etter kok skulle vært 1053 / 1057, det skjønner jeg(?).
2. Jeg brukte bare 1 pose a 11,5 gram av tørrgjæren. På pakken står det at det holder, men på sidene til bryggselv står det at man bør ta mer? Er dette noe jeg kan tilsette mer av nå, samtidig som jeg skal tørrhumle? Riste eventuelt på nytt? Og vil det da "bare" starte gjæringsprosessen på nytt? Eller ødelegger jeg ølet?
Spørsmål:
1. Jeg sliter litt med å forstå de forskjellige målingene av gravity. Etter meskingen - før skylling målte jeg med refraktometeret til 1070, etter skylling målte jeg så lite som 1010. Målte litt underveis i kokingen og da gikk den fort opp til 1040 og etter kok målte jeg 1047/8.
I oppskriften er disse gravity tallene forsåvidt å finne, jeg skjønner bare ikke i hvilken sammenheng de passer?
Det står f.eks. i den opprinnelige oppskriften som er her -> http://forum.norbrygg.no/threads/sierra-nevada-pale-ale-klone.26090/
Dough In Temp: 0 Time: 0
Saccharification Rest Temp: 153 Time: 60
Mash-out Rest Temp: 168 Time: 5
Sparge Temp: 170 Time: 10
Runnings Stopped At: 1.010 SG 2.56 Plato - er dette SG etter skylling? Traff jeg her?
Men hva er da Pre Boil Gravity?
Pre-Boil Wort Size: 8.23 Gal
Pre-Boil Gravity: 1.042 SG 10.46 Plato
With sparge water, mash water, additional infusions, vessel losses, top-up
water and evaporation rate recorded in the Water Needed Calculator:
Water Needed Pre-Boil Wort Size: 7.75 Gal
Water Needed Pre-Boil Gravity: 1.045 SG 11.08 Plato
Jeg har jo også lagt den inn her - > http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=SNPA%20klone&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
OG etter kok skulle vært 1053 / 1057, det skjønner jeg(?).
2. Jeg brukte bare 1 pose a 11,5 gram av tørrgjæren. På pakken står det at det holder, men på sidene til bryggselv står det at man bør ta mer? Er dette noe jeg kan tilsette mer av nå, samtidig som jeg skal tørrhumle? Riste eventuelt på nytt? Og vil det da "bare" starte gjæringsprosessen på nytt? Eller ødelegger jeg ølet?
Sist redigert: