Heisann.
Prøvde for første gang å brygge med topphøstet Wyeast 1318 for en ukes tid siden.
Valget ble en stout med OG på 1.070. Gjæren tok av etter få timer, og 24 timer etter pitching så det slikt ut i dunken:
Etter hva jeg har forstått er dette et lag man bør kvitte seg med om man ønsker å topphøste. Renset derfor bort dritten og satt igjen med et fint tynt lag på toppen. 24 timer etter dette topphøstet jeg (ingen bilde av dette dessverre) MASSE gjær.
I går en uke ut i gjæringen tenkte jeg å ta en måling. Den var fryktelig høy synes jeg (1.030). På toppen i dunken lå det et feit lag med gjær som jeg dyttet ned til bunns med en desinfisert sleiv samt at jeg økte temperatur fra 19 til 21 grader i håp om at dette skulle hjelpe øllen videre
Så kommer poenget med dette innlegget. I dag, kun 24 timer etter at jeg dyttet hele gjærkaka til bunns ser det slikt ut i dunken:
1. Er dette normal oppførsel for denne gjæren?
2. Bruker Wyeast 1318 mer enn to uker på å gjøre seg ferdig?
3. Er FG på denne gjæren høyere enn f.eks Safale s04?
4. Var det dumt av meg å dytte gjærkaka til bunns på dag 7?
Malten er mesket på 66 grader, oksygen er tillsatt med malingsvisp på drill. Glemte dessverre gjærnæring. Mengde gjær skal være MER ENN NOK. Har heller overpitchet enn brukt for lite. Den topphøsta gjæren som ble brukt ble høstet 6 dager tidligere.
Takk for alle innspill!
Prøvde for første gang å brygge med topphøstet Wyeast 1318 for en ukes tid siden.
Valget ble en stout med OG på 1.070. Gjæren tok av etter få timer, og 24 timer etter pitching så det slikt ut i dunken:
Etter hva jeg har forstått er dette et lag man bør kvitte seg med om man ønsker å topphøste. Renset derfor bort dritten og satt igjen med et fint tynt lag på toppen. 24 timer etter dette topphøstet jeg (ingen bilde av dette dessverre) MASSE gjær.
I går en uke ut i gjæringen tenkte jeg å ta en måling. Den var fryktelig høy synes jeg (1.030). På toppen i dunken lå det et feit lag med gjær som jeg dyttet ned til bunns med en desinfisert sleiv samt at jeg økte temperatur fra 19 til 21 grader i håp om at dette skulle hjelpe øllen videre
Så kommer poenget med dette innlegget. I dag, kun 24 timer etter at jeg dyttet hele gjærkaka til bunns ser det slikt ut i dunken:
1. Er dette normal oppførsel for denne gjæren?
2. Bruker Wyeast 1318 mer enn to uker på å gjøre seg ferdig?
3. Er FG på denne gjæren høyere enn f.eks Safale s04?
4. Var det dumt av meg å dytte gjærkaka til bunns på dag 7?
Malten er mesket på 66 grader, oksygen er tillsatt med malingsvisp på drill. Glemte dessverre gjærnæring. Mengde gjær skal være MER ENN NOK. Har heller overpitchet enn brukt for lite. Den topphøsta gjæren som ble brukt ble høstet 6 dager tidligere.
Takk for alle innspill!
Sist redigert: