Det enkle svaret er at dette er ikke noe alle praktiserer. Men om man ønsker minst mulig oksygen i det ferdige produktet, så er det en viktig del av prosessen.
Det er nok noe de færreste praktiserer (90 % av de som gjør det er sikkert aktive her inne), men det er en veldig enkel prosess som knapt tar noe ekstra tid når du først har fått dreisen på det. Størst forbedring vil du nok merke på humledrevne øl og lyse lagerøl.
Neida, plast fungerer fint. Men det må ikke være mer enn et helt ubetydelig trykk på fatet, ellers blåser lokket av. Slipp ut trykket gjennom øl-inn slangen før du setter den på kranen. Da får du tømt den for luft i samme slengen.
Lagde en liten guide for et annet forum. Tømmer nå ut den siste vannskvetten gjennom inn-ballocken ved hjelp av en lang pipenøkkel – ellers er prosessen den samme.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.