Lukket overføring

Hvor viktig er det med lukket overføring fra gjæringskar til fat? Er dette noe alle praktiserer uavhengig av øltype?
Neipa?
Ipa?
Hvete?
Stout?
Lager?
 
Hvor viktig er det med lukket overføring fra gjæringskar til fat? Er dette noe alle praktiserer uavhengig av øltype?
Neipa?
Ipa?
Hvete?
Stout?
Lager?

Det enkle svaret er at dette er ikke noe alle praktiserer. Men om man ønsker minst mulig oksygen i det ferdige produktet, så er det en viktig del av prosessen.
 
Hvor viktig er det med lukket overføring fra gjæringskar til fat? Er dette noe alle praktiserer uavhengig av øltype?
Neipa?
Ipa?
Hvete?
Stout?
Lager?
Det er nok noe de færreste praktiserer (90 % av de som gjør det er sikkert aktive her inne), men det er en veldig enkel prosess som knapt tar noe ekstra tid når du først har fått dreisen på det. Størst forbedring vil du nok merke på humledrevne øl og lyse lagerøl.
 
Neida, plast fungerer fint. Men det må ikke være mer enn et helt ubetydelig trykk på fatet, ellers blåser lokket av. Slipp ut trykket gjennom øl-inn slangen før du setter den på kranen. Da får du tømt den for luft i samme slengen.
 
Tilbake
Topp