Driver å for øyeblikket stormgjærer en Belgisk Trippel:
http://www.olbrygging.no/products/belgisk-trippel-med-trrgjr
https://indd.adobe.com/view/d91c01e9-b0a5-4b83-96e9-107aa3a33d04
Har noen andre brygget denne eller liknende?
Brygget på lørdag og den har vel gjæret siden søndagen, men kom hjem på mandagen og merket syk egglukt. Ikke noe jeg anser som råtten egglukt vel og merke, men kokt egg lukta det. Noen som vet hva det kan være skapt av - Er det malten eller humlen?
Jeg mener også å huske at det luktet liknende av vørteren rett før jeg satte den til gjæring.
Har andre brygget belgiske med liknende erfaringer?
Leser om at lukten av råttent egg kan være tegn på svovel og evt dårlig vørter, men andre sier at dette kan forekomme under gjæringen i starten, hvertfall med belgiske øl.
http://www.olbrygging.no/products/belgisk-trippel-med-trrgjr
https://indd.adobe.com/view/d91c01e9-b0a5-4b83-96e9-107aa3a33d04
Har noen andre brygget denne eller liknende?
Brygget på lørdag og den har vel gjæret siden søndagen, men kom hjem på mandagen og merket syk egglukt. Ikke noe jeg anser som råtten egglukt vel og merke, men kokt egg lukta det. Noen som vet hva det kan være skapt av - Er det malten eller humlen?
Jeg mener også å huske at det luktet liknende av vørteren rett før jeg satte den til gjæring.
Har andre brygget belgiske med liknende erfaringer?
Leser om at lukten av råttent egg kan være tegn på svovel og evt dårlig vørter, men andre sier at dette kan forekomme under gjæringen i starten, hvertfall med belgiske øl.