Lurer på noe ang denne oppskriften

Hei alle sammen.

Forstår jeg dette riktig at det skal være slik:

Er det slik ment i oppskriften som er linket til lenger nede  at man skal bruke de grammen som er ført opp som f.eks på 10 & 2 min humlen uansett alfa syre % ? Og at man skal tilpasse 60 min humlen til den IBU  som er skrevet i oppskriften med den humlen vi har for hånd?

Her er en link til en oppskrift: http://www.bryggebok.no/oppskrifter/basisoppskrift-IPA
Mvh

IK
 
ingeborgkarioline skrev:
Hei alle sammen.

Forstår jeg dette riktig at det skal være slik:

Er det slik ment i oppskriftene  at man skal bruke de grammen som er ført opp som f.eks på 10 & 2 min humlen uansett alfa syre % ? Og at man skal tilpasse 60 min humlen til den IBU  som er skrevet i oppskriften med den humlen vi har for hånd?

Her er en link til en oppskrift: http://www.bryggebok.no/oppskrifter/basisoppskrift-IPA
Mvh

IK

Hei.
Hvis du går på denne siden her http://www.brewersfriend.com/ibu-calculator/
så ser du at du kan skrive hvor mye du skal koke og det du skal ha av vørter til gjæring.
Dermed kan du skrive opp hvor mye alfasyre (http://shop.petit-agentur.no/products/cascade-pellets-vacuum), gram og koketid du tilsetter humlen. Da får du en ca pekepinn hvor mye IBU du får.
 
Hei!

Bitter humlen med med lengst koketid er den som gir mest utslag på IBU derfor viktig at den beregnes utfra alfasyren.
Humlen på 10 og 2 minutters kok vil gi mest aroma og ikke så mye bitterhet, Den er jo også spesifisert som Cascade,og alfasyren i denne er ganske stabilt rundt 7 prosent eller deromkring.

85 gram vil være passe ved 20 liter øl ca.med alfasyre 6,5 %(Cascade)
Hvis du bruker en annen humle justerer du denne i forhold til bitterheten slik at du lander på 60 IBU.
Bruker du eks en med alfasyre på 12 % lander du på ca 50 gram.
Dette kan du legge inn i diverse programmer og prøve deg fram med mengdene. EKS: Beercalc.dk

Kenneth
 
Tilbake
Topp