Lussekatt trippel fra Aas

Smartest å spørre produsenten.
Sendte e-post på søndag, fikk svar på søndag...
Bare å takke og bukke.
Med tillatelse fra Gerd Karlsnes er svaret lagt inn under her.

Hei Hans Birger,

Takk for hyggelige ord om juleølet.
Noen pointers på resept (tilpass selv til ditt opsett):
50 % pilsmalt (lysest mulig)
30 % hvetemalt
5 % torrified hvete
2 % flaket havre
5 % rosiner (sultana) og 3 % sukker tilsatt kok
Mesking for høy gjærbarhet (lav mesketemperatur).
Humles med Warrior for 80 % av ibu og Styrian Goldings ved -30 min. Mål ibu: ca 15
Tilsett safrantråder og hel kardemomme 15 min før kokeslutt. 4-5 gram av hver til 25 liter.
Mål ekstrakt etter kok: ca 1.075
Gjæres med belgisk gjær etter eget ønske. Start på 16 grader og la free-rise til 22 grader.

Med vennlig hilsen,
Gard Karlsnes;
Leder Bryggerhuset Pilotbryggeri
 
Tilbake
Topp