1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Mad fermentationist saison blend

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Hogne W Helgesen, 2 Jun 2019.

  1. Hogne W Helgesen

    Hogne W Helgesen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Satte en saison for to uker siden og gjøret med en pakke mad fermentationist. OG 1,052.
    Ettet en ukes tid ble det stilt i gjærlåsen og jeg regnet med at den var ferdig gjæret SG 1,007 (litt høyt, men har ingen erfaring med gjæren) . Har stått på baderomsgulvet med ca 25 grader hele tiden.
    Men nå har det plutselig begynt å boble igjen de siste to dagene.
    Vet noen om dette er normal oppførsel? Regner med å følge med og måle SG når den har stoppet igjen, og flaske når den er stabil.

    Sent fra Tapatalk
     
  2. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Brygget nettopp en Saison med den.
    Den stoppet på 1000. Tror du skal regne med det samme.
    Tror den gjæra der spiser hva det skal være.
    Min står til karbonering nå.
     
    Hogne W Helgesen liker dette.
  3. bjarneo

    bjarneo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Jeg ville bare ha latt den stått i ro i 3-4 uker.
    Iflg Michael Tonsmeire, er det helt trygt å flaske den da, omtrent uansett (gitt at temp har vært innafor det meste av tida).
     
  4. Hogne W Helgesen

    Hogne W Helgesen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Flasket den forrige dagen, endte på 1.000 etter ca 4 ukers gjæring. Skal karboneringsteste den til helga, spent!

    Sent fra Tapatalk
     
    Mc. liker dette.

Del denne siden