Hei !
Har lurt på hva som egentlig er forskjellen på Pale ale malt og Pilnermalt.
Og så var det en ting til. det er greit å regne ut bitringen av brygget ut i fra alfasyren, men har alfasyreprosenten noe innvirkning på tilsetting av humle ved smak og aroma ?
Pilsner malt er gjærne litt lysere enn pale malt. når det gjelder smaken er det ikke så stor forskjell annet enn at pilsnermalt kan gi noe søtere resultat da dette konverterer noe mindre av stivelsen til gjærbart sukker. Ellers liten forskjel. Kan godt brukes om hverandre da spesialmalten du bruker vil overgå forskellen du både ser på farge og kjenner på smak, med mindre du kun bruker basemalt (pilsner eller pale malt).
Alfasyren betyr mindre jo nærmere kokeslutt du kommer, men vil ha påvirkning på bitterheten i allefal inntil 10 - 5 min. Anbefaller å buke beercalk.dk eller beersmith for å lage opskrifter. Der vil du lett kunne regne ut bitterhet du vil få ved å ha i humle ved forskellige tidspungt i kokingen. Når det er sakt så bruker for eksempel Nøgne Ø kun å referere til IBUen de får med bitterhumlen (som regel 60 min koking), bitterheten som kommer av humlen de tilsetter som smaks og aromahumle sier de blir en ren bonus.
Pilsner malt er gjerne litt lysere enn pale malt. når det gjelder smaken er det ikke så stor forskjell annet enn at pilsnermalt kan gi noe søtere resultat da dette konverterer noe mindre av stivelsen til gjærbart sukker.
Både pilsnermalt og palemalt har (mer enn) nok enzymer til å konvertere all sin egen stivelse. Dersom du er tvil om hvor mye stivelse et malt kan konvertere, er det vanligvis ganske lett tilgjengelig informasjon på malterienes hjemmesider, selv om det ofte er angitt i litt underlige måleenheter.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.