For å introdusere meg selv.
Jeg heter Wanja, bor i Nord-Norge og har et sterkt ønske om å lære maltbrygging.
Utfordringen min er at jeg aldri har brygget øl før!!! Har lest en del bøker og satt meg litt inn i ølbrygging, og føler nå at det er på tide å sette mitt første brygg! Jeg ønsker å hoppe rett i det, og starte med maltbrygging med en gang. Jeg har satt sammen min egen oppskrift, og kjøpt inn ingrediensene jeg trenger. Men jeg trenger litt hjelp med hvordan jeg skal sette sammen utstyret. Og kanskje få en liten veiledning på hva jeg mangler, og hva som er kjekt å ha.
De tingene jeg har er:
Kvern av typen Vallley mill
Kjele m/kran ca 30 liter
Har to gjæringsdunker. Den ene har jeg boret mange hundre hull i, og den skal fungere som sil oppi den andre gjæringsbøtta. Hadde tenkt at dette skulle være meskekaret mitt. Men her er jeg avhengig av å ha noenlunde samme temperatur. Hvordan løser jeg det?? Så at noen hadde brukt isoleringsmatte fra Biltema! Andre gode tips??
Motstrømskjøler
Kan noen hjelpe meg med en forklaring på hvordan jeg kan sette dette sammen til et kjøkken-bryggeri? Ser at mange bruker kjøleboks, dette er nok en bedre ide enn den løsningen som jeg prøver å få til!
Jeg heter Wanja, bor i Nord-Norge og har et sterkt ønske om å lære maltbrygging.
Utfordringen min er at jeg aldri har brygget øl før!!! Har lest en del bøker og satt meg litt inn i ølbrygging, og føler nå at det er på tide å sette mitt første brygg! Jeg ønsker å hoppe rett i det, og starte med maltbrygging med en gang. Jeg har satt sammen min egen oppskrift, og kjøpt inn ingrediensene jeg trenger. Men jeg trenger litt hjelp med hvordan jeg skal sette sammen utstyret. Og kanskje få en liten veiledning på hva jeg mangler, og hva som er kjekt å ha.
De tingene jeg har er:
Kvern av typen Vallley mill
Kjele m/kran ca 30 liter
Har to gjæringsdunker. Den ene har jeg boret mange hundre hull i, og den skal fungere som sil oppi den andre gjæringsbøtta. Hadde tenkt at dette skulle være meskekaret mitt. Men her er jeg avhengig av å ha noenlunde samme temperatur. Hvordan løser jeg det?? Så at noen hadde brukt isoleringsmatte fra Biltema! Andre gode tips??
Motstrømskjøler
Kan noen hjelpe meg med en forklaring på hvordan jeg kan sette dette sammen til et kjøkken-bryggeri? Ser at mange bruker kjøleboks, dette er nok en bedre ide enn den løsningen som jeg prøver å få til!