maltekstrakt brygging

Hei, jeg skal nå brygge for fjerde gang så jeg lurte på en liten ting om det går ann også bruke 2 ølsett isteden for å bruke 1ølsett+maltekstrakter?
 
Hei og velkommen til forumet!

Jeg vil ikke anbefale å bruke 2 ølsett, av følgende grunner: http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=1336.0
 
Det hadde det helt sikkert, ja. Du har altså ikke tilgang til en butikk i nærheten der du kan få kjøpt den ekstrakten du trenger?
 
nei :( men jeg skal til svinesund på lørdag da så jeg veit at de har coopers ølsett der men veit du om de selger noe malt ekstrakter som haddet vært bedere enn den moss malt ekstrakten?
 
Jeg vil anbefale deg å kjøpe et "dobbelt" ølsett. Dvs. 3 kilo, og ha i en kilo spraymalt og en kilo Crystallmalt. Det var dette jeg gjorde med et Continental Pilsner Muntons Gold 3kg. Det er det beste øllet jeg har brygget på ekstrakt. Crystallmalten må være knust og "meskes" ved en temp på 65-70 grader i en halvtime. 2,5-3 liter vann pr. kilo malt. Her kan du se hva jeg mener med et dobbelt ølsett. http://vinogbar.no/index.php?cPath=35_128_98
 
Ja, disse doble ølsett er annerledes enn to enkle ølsett, det er viktig å huske på! For disse doble ølsett er laget med det øyemed at man bare bruker dem uten tilsetning av ca 1 kg sukker. To enkle ølsett vil gi bittert øl med mye restsødme, ikke alltid et ønsket resultat.
 
Jalle skrev:
Jeg vil anbefale deg å kjøpe et "dobbelt" ølsett. Dvs. 3 kilo, og ha i en kilo spraymalt og en kilo Crystallmalt. Det var dette jeg gjorde med et Continental Pilsner Muntons Gold 3kg. Det er det beste øllet jeg har brygget på ekstrakt. Crystallmalten må være knust og "meskes" ved en temp på 65-70 grader i en halvtime. 2,5-3 liter vann pr. kilo malt. Her kan du se hva jeg mener med et dobbelt ølsett. http://vinogbar.no/index.php?cPath=35_128_98

hva følger det med i dissa double ølsettene egentlig?
 
Disse doble ølsettene inneholder to bokser med humlet maltekstrakt og en pose med gjær. Forskjellen mellom doble ølsett og enkle ølsett er at enkle ølsett som regel krever tilsetning av 1 kg sukker, mens doble ølsett ikke krever tilsetning av noe slag. Smaken er betydelig bedre også, men prisen er også deretter. Har en gang prøvd et dobbelt ølsett av type Muntons Premium Pilsner, med undergjær (SafLager) og det ble et ganske greit øl, men det ble likevel slått i støvlene av mitt første ordentlige maltbrygg av type pils (med samme gjærtype vel å merke). Så det kan lønne seg å prøve andre typer doble ølsett enn nettopp pils, siden man da ikke nødvendigvis har et referanseøl som skal stå som 'standard'.
 
Tilbake
Topp