Maltsmak på ølet

For en god mnd siden prøde jeg meg på min andre allgrain (http://www.bryggselv.no/products/american-brown-ale-allgrain-olsett-25l). Dessverre ble det ikke noe særlig, det har en ettersmak som ligner den du får av å tygge "rå" malt. Jeg brukte BIAB metoden. Splittet dette settet i to og lagde bare halvparten siden jeg har liten kjele. Se fremgangsmåten i linken under. Noen som vet hva jeg kan ha gjort galt? Greit å vite før jeg prøver igjen

https://zknote.com/?note=111&shared=1#aeb9a89c795a0604d79effbaebdad954a0913c0dbc3e90626e98c90f23f54264
 
Kjører uten starter, gjæren er noen dager over datoen[...]
og

Tapte det med litt fall fra kranen kansje oksy problemer hvem vet
Tappet 2330 noen 27 grader ish



Tror nok gjæringen er det første du bør jobbe med. Meskeprosessen er av underordnet betydning i forhold til gjæringen.

Nok, frisk gjær, god oksygenering og temperaturkontroll under gjæringsforløpet er nøkkelen til godt øl.
 
Ser den, takk :) Men det var den smaken av "rå" malt som fikk meg til å tenke på om det kunne være noe galt et annet sted.

Tenkte forøvrig å prøve en av Lervig sine nestegang så jeg kan sammenligne med butikk øl. Er disse relativt enkle å få til?
 
De fleste av ølsettene er i grunnen like "lette" eller "vanskelige", alt etter hvordan du ser på det. Lyse, lette øl og lagerøl gir størst utfordringer, siden slike øl stiller større krav til gjæringsforløp enn mørke og kraftige øl (hvor eventuelle feil i gjæringen lettere blir maskert av smak fra råvarene.
 
Tilbake
Topp