Manglende utgjæring

KB

 
Hei

Har en IPA til gjæring som hadde OG: 1.062, har stått til gjæring med temp kontroller satt til 18*C under hele prosessen. Brukte 2 pakker US-05 pakker hydrert i 3dl vann som gjær på 25L vørter.

Har stått i 14 dager og nå er FG: 1.020... Dette er litt kjipt siden jeg skal sende inn til NM i hjemmebrygging fra denne batchen.


Er det noen som har noe tips her til hva som kan ha gått galt?

PS: Har økt temp til 20*C nå
 
Ja de var høy mesketemp.. 68*C

Oksygen, nja mulig, ristet ikke like godt kanskje så tidligere.
 
Om det var for høy mesketemp på 68*C, vil den gjære saktere eller vil de stoppe på 1.020 ?

Hvis det er for høy mesketemperatur som har fått utgjæringen til å stoppe så er det ikke slik at den gjærer langsommere, og før eller siden kommer lenger ned. Hvis alle utgjærbare sukkerarter er borte så kommer den ikke lavere. Dette blir kanskje ikke konkurranseøl, men sikkert helt ok.
 
Hvis det er for høy mesketemperatur som har fått utgjæringen til å stoppe så er det ikke slik at den gjærer langsommere, og før eller siden kommer lenger ned. Hvis alle utgjærbare sukkerarter er borte så kommer den ikke lavere. Dette blir kanskje ikke konkurranseøl, men sikkert helt ok.
¨

Skjønner skjønner, kjipt men la gå =/
 
Tilbake
Topp