Hei
Planlegger brygging av en Mango IPA i romjulen. Dvs det er vel kanskje mer riktig å kalle den en APA med mango. Den bør ligne litt på de fruktige ølene som er i handelen, Hansa Mango IPA og Frydenlund juicy IPA.
Det dukker fort opp noen spørsmål, når jeg ikke har en spikret oppskrift å gå ut fra, kun intuisjon og en del lesing og tips på forumet.
Dette er utgangspunktet for en 100 liters batch:
14 kg Maris otter pale malt
2,8 kg wheat malt (13%, er ikke glad i hvete)
2,0 kg flaked oats
3,4 kg cara hell
100g amarillo bitterhumle 40 min
200g citra og 200g mosaic, halvparten 10min og resten 1min
100g citra tørrhumling
8 kg mangopure
1 kg laktose
ABV 5,5 (Før evt innvirkning fra mangopureen)
IBU 35
Er det noen som har forslag til en passende ferskgjær?
Laktosen skal forhindre av ølet blir for surt. Når skal laktosen oppi?
Ser dere noen forbedringsforslag?
Planlegger brygging av en Mango IPA i romjulen. Dvs det er vel kanskje mer riktig å kalle den en APA med mango. Den bør ligne litt på de fruktige ølene som er i handelen, Hansa Mango IPA og Frydenlund juicy IPA.
Det dukker fort opp noen spørsmål, når jeg ikke har en spikret oppskrift å gå ut fra, kun intuisjon og en del lesing og tips på forumet.
Dette er utgangspunktet for en 100 liters batch:
14 kg Maris otter pale malt
2,8 kg wheat malt (13%, er ikke glad i hvete)
2,0 kg flaked oats
3,4 kg cara hell
100g amarillo bitterhumle 40 min
200g citra og 200g mosaic, halvparten 10min og resten 1min
100g citra tørrhumling
8 kg mangopure
1 kg laktose
ABV 5,5 (Før evt innvirkning fra mangopureen)
IBU 35
Er det noen som har forslag til en passende ferskgjær?
Laktosen skal forhindre av ølet blir for surt. Når skal laktosen oppi?
Ser dere noen forbedringsforslag?