Heia, noen som har testet denne? Good or bad?
Lurer også på det.
Fordi?Bruk heller Saflager W34/70 er det beste tipset du kan få...
Sett fra ølbrygging.no betyr 2 pakker? Rehydrert ville de kunne gitt ca. 200 milliarder celler. En tsjekkisk krever vel nesten dobbelt så mange. Dryssing reduserer viabiliteten en god del, så det er fare for at dere pitchet bare en tredjedel av det dere burde. M84 er i tillegg notorisk treg selv på en god dag. Starter nok opp snart, men er redd dere har røket på en god gammeldags underpitch.Prøver å blåse liv i denne igjen, vil ikke få kjeft for å unødvendig ha laget en ny tråd....
Vi brygget på tirsdag en Bohemian pilsner fra ølbrygging.no, som har denne gjærtypen. Etter 3 dager er det fortsatt stille, Tilt hydrometer viser bare ett poeng ned. Noen erfaringer/tips?
Vi har brygget 10 brygg tidligere, og aldri opplevd dette. Sprinkler gjær i bøtta og rister, slik som vi alltid har gjort. Så ikke på holdbarhetsdato på gjærpakkene, men på selve settet står det mars 2019.
Veldig usikre på åssen dette går, er det evt. noe å gjøre for å redde brygget?
Vis vedlegget 36354
Har selv erfart at noen av MJ er fryktelig trege. Jeg ville overpitchet med MJ ifht Fermentis iallefall.
Dere snurrer den på 16C? 12C?
Den grafen var forvirrende. Hva var OG og pitchtemp, hvor mange pakker?