Mangrove Jack's Bohemia Lager M84

Noen med erfaring med denne stammen (m84)? Tenker å prøve den på en alkoholsterk bokk nå til helga.
 
Har akkurat brygget med denne. Målte sg i går og gikk fra 1055 til 1004. Altså 90%++ utgjæring. Fersk slurry og ren o2.

Flaske i morgen, så vet ikke hvordan smaken er. Men smakte greit ved måling
 
Har vært stabil på 3 repitch. Treg på lagtime, men har jobbet godt på alle 3 brygg, lav esterprofil kontra andre tsjekkiske gjærtyper jeg har prøvd
 
Har måttet kaste ett eneste brygg. Det var pga. M84. 4 poser uten tegn til liv – må ha vært feilproduksjon/lagring.
 
Prøver å blåse liv i denne igjen, vil ikke få kjeft for å unødvendig ha laget en ny tråd....

Vi brygget på tirsdag en Bohemian pilsner fra ølbrygging.no, som har denne gjærtypen. Etter 3 dager er det fortsatt stille, Tilt hydrometer viser bare ett poeng ned. Noen erfaringer/tips?

Vi har brygget 10 brygg tidligere, og aldri opplevd dette. Sprinkler gjær i bøtta og rister, slik som vi alltid har gjort. Så ikke på holdbarhetsdato på gjærpakkene, men på selve settet står det mars 2019.

Veldig usikre på åssen dette går, er det evt. noe å gjøre for å redde brygget?

Skjermbilde 2018-04-13 kl. 18.01.17.png
 
Har selv erfart at noen av MJ er fryktelig trege. Jeg ville overpitchet med MJ ifht Fermentis iallefall.

Dere snurrer den på 16C? 12C?

Den grafen var forvirrende. Hva var OG og pitchtemp, hvor mange pakker?
 
Prøver å blåse liv i denne igjen, vil ikke få kjeft for å unødvendig ha laget en ny tråd....

Vi brygget på tirsdag en Bohemian pilsner fra ølbrygging.no, som har denne gjærtypen. Etter 3 dager er det fortsatt stille, Tilt hydrometer viser bare ett poeng ned. Noen erfaringer/tips?

Vi har brygget 10 brygg tidligere, og aldri opplevd dette. Sprinkler gjær i bøtta og rister, slik som vi alltid har gjort. Så ikke på holdbarhetsdato på gjærpakkene, men på selve settet står det mars 2019.

Veldig usikre på åssen dette går, er det evt. noe å gjøre for å redde brygget?

Vis vedlegget 36354
Sett fra ølbrygging.no betyr 2 pakker? Rehydrert ville de kunne gitt ca. 200 milliarder celler. En tsjekkisk krever vel nesten dobbelt så mange. Dryssing reduserer viabiliteten en god del, så det er fare for at dere pitchet bare en tredjedel av det dere burde. M84 er i tillegg notorisk treg selv på en god dag. Starter nok opp snart, men er redd dere har røket på en god gammeldags underpitch.
 
Har selv erfart at noen av MJ er fryktelig trege. Jeg ville overpitchet med MJ ifht Fermentis iallefall.

Dere snurrer den på 16C? 12C?

Den grafen var forvirrende. Hva var OG og pitchtemp, hvor mange pakker?

Brygget 2 sett i en BB60, vørteren var mellom 17 og 18 grader da gjær ble tilsatt. 2 bøtter á 22 liter, 2 pakker gjær i hver bøtte.

OG var 1.052. Loggingen ble startet i vann, via Starsan, så i brygget. Derfor er grafen slik. Vi gjærer på 12 grader, slik oppskriften sier. På gjærpakka står det anbefalt 10-15 grader.
 
Takker for svar. Grafen har begynt å bevege seg litt nedover nå, så da blir det vel øl. Lettøl?

Vi bør vel kanskje begynne med å rehydrere.
 
Tenkte å bruke denne gjæren på et 100 liters brygg. det står at den skal haes direkte i vørten, jeg synes ellers det er vanskelig å finne stor pakker med tørrgjær.
 
Tilbake
Topp