Mauribrew Lager

Noen som har prøvd Mauribrew Lager (tørrgjær) fra Vin og Bar? Står at den skal kunne gjære mellom 15 og 30 grader, men må innrømme at jeg er litt skeptisk til dette. Samtidig hadde det vært veldig greit å kunne gjære en lager uten gjæringsskap eller lignende.
 
Har en nabo som brukte denne på 15 grader for litt siden.
Da jeg smakte på hydrometerprøva virket det lovende. Skal komme tilbake med nærmere beskrivelse etter det ferdige ølet er testet.
 
Det er vel temperaturen som er litt av poenget med lagergjæring. Lagergjær er gjærstammer som er dyrket fram for å gjære så lavt som ved f.eks 10 grader. Det man oppnår med lagergjæring, er bl.a. at det blir langt lavere esterproduksjon på grunn av den lave temperaturen, noe som kjennetegner lager. Hvis du bruker lagergjær på 18-20 grader får du en ale, uansett. Bl.a. på grunn av økt esterproduksjon.
Det finnes noen alegjær for hybridøl, f.eks Kölsch, som gjærer ned mot 12-13-14 grader. Dette gir gir et mer lageraktig preg på ølet, men helt lager blir det nok ikke før du gjærer kjølig nok.
 
Tilbake
Topp