Fyren bak bloggen Brülosophy har gjort mange fine eksperiment. Artikkelen det blir linket til ovenfor viser at selverklærte ølkjennere ikke kan kjenne forskjell på 30 min vs 90 min koketid ved pilsnermalt.
Sist redigert:
Fyren bak bloggen Brülosophy har gjort mange fine eksperiment. Artikkelen det blir linket til ovenfor viser at selverklærte ølkjennere ikke kan kjenne forskjell på 30 min vs 90 min koketid ved pilsnermalt.
begynte med 60min koketid på brygg med pilsmalt for en god stund siden, har enda ikke kjent smak av dms.
Brygg som har blitt sendt til bedømming har heller ikke fått kommentar på dms, så jeg koker 60min med god samvittighet.
Empiri sier at du får høyere utbytte. Alle her som har mesket lenge eller de som har mesket over natten sier at de får høyere utbytte. Det er jo logisk iom at enzymene får bedre tid til å jobbe, selv om de blir denaturert etter en viss tid. Jodtest lyver forøvrig. Jodtest kan vise at det ikke er igjen stivelse etter ti minutter. Men ref det jeg skrev først så er dette feil.
batch2 blir vel da både sterkere og bitrere
hvis du sier at volumet blir mindre men med samme mengde malt og humle
Det kommer annpå når du tilsetter humla