RayOlav
Norbrygg-medlem
Hei,
Har akkurat startet mitt første AG brygg. BIAB metode, men vil komme til å toppe opp gjæringskaret med halvparten vann. Så lager en litt sterk vørter til å starte med.
Men, spørsmål. Ifølge beersmith skulle jeg tilsette malt i 79C vann, noe jeg gjorde. Hadde tatt kjelen av elementet, men når alt malten er i, har jeg en temp. på 72C, skulle vært 69C.
Er dette alt for høyt? Regner med at den faller etterhvert, siden den nå står uten varme, men. Lurer på om det vil skape usmak eller tanniner i ølet?
Mvh Raymond
Har akkurat startet mitt første AG brygg. BIAB metode, men vil komme til å toppe opp gjæringskaret med halvparten vann. Så lager en litt sterk vørter til å starte med.
Men, spørsmål. Ifølge beersmith skulle jeg tilsette malt i 79C vann, noe jeg gjorde. Hadde tatt kjelen av elementet, men når alt malten er i, har jeg en temp. på 72C, skulle vært 69C.
Er dette alt for høyt? Regner med at den faller etterhvert, siden den nå står uten varme, men. Lurer på om det vil skape usmak eller tanniner i ølet?
Mvh Raymond