kjellebass
Norbrygg-medlem
Jeg brygget i dag en Brooklyn Lager klone (http://i.imgur.com/4evxDON.jpg?1) og skulle ifølge oppskriften bruke følgende (litt snodige) meskesteg:
- 20 minutter på 47 grader
- 5 minutter på 57 grader
- 35 minutter på 69 grader
- 5 minutter på 76 grader
Mellom Steg 1 og 2 gikk min bryggekjele (BB30) på en smell og falt ut og inn jevnlig og jeg kom ikke lengre opp enn til 52 grader. Jeg satte på lokket og kjørte til bryggeland og fikk låne en BB30 av dem (strålende service!). Ca. 2 timer senere hadde jeg fått mesken over i min nylånte BB30 og da var temperaturen nede i 45 grader. Resten av bryggingen gikk imidlertid helt strålende.
Jeg lå altså ca. 1 time på 52 grader og neste time sank tempen ned til 45 grader. Noen som har noen tanker om hva dette har å si for sluttresultatet? Burde vel ikke ha noe å si siden tempen var såpass lav? 2 timer og 20 minutters proteinrest?
- 20 minutter på 47 grader
- 5 minutter på 57 grader
- 35 minutter på 69 grader
- 5 minutter på 76 grader
Mellom Steg 1 og 2 gikk min bryggekjele (BB30) på en smell og falt ut og inn jevnlig og jeg kom ikke lengre opp enn til 52 grader. Jeg satte på lokket og kjørte til bryggeland og fikk låne en BB30 av dem (strålende service!). Ca. 2 timer senere hadde jeg fått mesken over i min nylånte BB30 og da var temperaturen nede i 45 grader. Resten av bryggingen gikk imidlertid helt strålende.
Jeg lå altså ca. 1 time på 52 grader og neste time sank tempen ned til 45 grader. Noen som har noen tanker om hva dette har å si for sluttresultatet? Burde vel ikke ha noe å si siden tempen var såpass lav? 2 timer og 20 minutters proteinrest?