Hei
Mitt navn er Brede og bur på Stranda på Møre. Har no brygga 5 brygg og føler egentli at eg er oppe i eit litt vel høgt utbytte. På 2 juledag blei det laga eit brygg på ca. 85 L.
Maltmengde : 12,5 kg. Pale, 4,5 kg Munic , 0,5 kg chocolate og 0.5 kg hvete, Vørtermengde 85 liter OG 1060, som gir eit utbytte på 90% ifølge Beercalc.
Meska i 1 time på 64 grader, skyllevatnet var på 72 grader. Brukte ca 2,5 time på uttappinga. Er det for lang tid? Vil en ved lang tappetid der en bruker vanntemp på 72 grader frigjere sukker som ikkje er gjærbart og dermed få eit høgt utbytte? Brukte tørrgjær type Safe ale 04 og enda opp med ein FG på 1020 som kanskje er litt høgt ( Det er vel å foretrekke ein FG på 1010 - 1015 ) Kan det vere ein tanke til neste brygg å tappe ut litt fortere? Har heller ikkje tidligere oppnådd ein FG noko serlig under 1020.
Brede
Mitt navn er Brede og bur på Stranda på Møre. Har no brygga 5 brygg og føler egentli at eg er oppe i eit litt vel høgt utbytte. På 2 juledag blei det laga eit brygg på ca. 85 L.
Maltmengde : 12,5 kg. Pale, 4,5 kg Munic , 0,5 kg chocolate og 0.5 kg hvete, Vørtermengde 85 liter OG 1060, som gir eit utbytte på 90% ifølge Beercalc.
Meska i 1 time på 64 grader, skyllevatnet var på 72 grader. Brukte ca 2,5 time på uttappinga. Er det for lang tid? Vil en ved lang tappetid der en bruker vanntemp på 72 grader frigjere sukker som ikkje er gjærbart og dermed få eit høgt utbytte? Brukte tørrgjær type Safe ale 04 og enda opp med ein FG på 1020 som kanskje er litt høgt ( Det er vel å foretrekke ein FG på 1010 - 1015 ) Kan det vere ein tanke til neste brygg å tappe ut litt fortere? Har heller ikkje tidligere oppnådd ein FG noko serlig under 1020.
Brede