Jeg hadde tenkt å brygge min første hveteøl til helgen. Tenkte å gjøre det forholdsvis enkelt. Ca. som følger: 50/50 hvete og pilsnermalt, 5 kg til sammen. 2 liter av Starter Wyeast #3333 German Wheat. Hallertauer Mittelfruh til ca. 15 IBU. (kokt 60 min) Mesketemperatur 66 grader.
Ser det greit ut som en innkjøringsweissbier?
- Jeg ser mange bruker appelsinskall og korianderfrø. Bør jeg ha i det, eller lager gjæren nok av den karakteristiske hveteølsmaken?
- Hva er passe gjæringstemperatur?
- Hvor lenge bør jeg lagre før øllen er drikkeklar?
- Gjæringstemperatur. Er ca 19 grader greit? Docen på gjæra sier 17-24, men jeg regner med at det er greit å holde seg i den lave enden av skalaen.
Jeg ser det er startet en del tråder ang. hveteøl tidligere, men jeg tenkte det var like greit å starte en ny, for å ikke skape for mye sammenblanding.
Jeg har lyst til å gjøre det litt enkelt første gangen. Jeg har hørt det kan være litt problemer med stuck mash når man brygger med hvete. Er det bare å tappe rolig og forsiktig, eller har meske- og skylletemperaturer mye å si her? Jeg mesker i en 50 liters isolert dunk med kobbermanifold i bunnen.
Tar i mot gode råd og tips med takk.
Ser det greit ut som en innkjøringsweissbier?
- Jeg ser mange bruker appelsinskall og korianderfrø. Bør jeg ha i det, eller lager gjæren nok av den karakteristiske hveteølsmaken?
- Hva er passe gjæringstemperatur?
- Hvor lenge bør jeg lagre før øllen er drikkeklar?
- Gjæringstemperatur. Er ca 19 grader greit? Docen på gjæra sier 17-24, men jeg regner med at det er greit å holde seg i den lave enden av skalaen.
Jeg ser det er startet en del tråder ang. hveteøl tidligere, men jeg tenkte det var like greit å starte en ny, for å ikke skape for mye sammenblanding.
Jeg har lyst til å gjøre det litt enkelt første gangen. Jeg har hørt det kan være litt problemer med stuck mash når man brygger med hvete. Er det bare å tappe rolig og forsiktig, eller har meske- og skylletemperaturer mye å si her? Jeg mesker i en 50 liters isolert dunk med kobbermanifold i bunnen.
Tar i mot gode råd og tips med takk.