Noen av settene er beregnet utifra meskeeffektivitet på 80-85%, noe som kan/er vanskelig å oppnå ihvertfall for en nybegynner er min erfaring. Tror det første settet jeg brygget kom på under 20 liter i bøtta men med riktig OG hvis jeg husker riktig. Tre liter trub var litt mye kanskje, noen kjører all trub'en i gjæringsbøtta og mener det har ingenting å si. Selv siler jeg fra humlerestene og resten går i bøtta. Hvis du fikk 20+3 liter med riktig OG så er vel det innafor etter min mening. Etter å ha forstått prosessen(e) og lest meg opp på spesielt skylleprosessen har effektiviteten på mitt bryggeri økt fra 70'ish til over 80 prosent, og da er jeg fornøyd. Det fine med å kjøpe malt i løs vekt er at du kan kjøpe inn riktig mengde i forhold til effektiviteten i ditt bryggeri, og dermed ende opp med forventet volum i gjæringsbøtta. Ved humlerike brygg hos meg legger jeg inn en liter ekstra i svinn siden jeg ikke tar med dette i bøtta.