Er fersk som hjemmebrygger og lurer på om det er noen "påkrevd" minimumstid for gjæring?
Holder på å brygge en belgisk wit (Gahr sitt hos bryggselv.no: http://www.bryggselv.no/products/belgisk-wit-gahr-edition), og 14 dager er oppgitt som gjæringstid.
Stormgjæringen var ganske ekstrem, men allerede etter 5 dager har brygget nesten sluttet å gjære. Bør jeg la det stå i 14 før omstikking og flasking eller er det bare å måle FG og kjøre på dersom den er lav nok? Min OG var 1,050 (mot 1,052 i oppskriften)
Holder på å brygge en belgisk wit (Gahr sitt hos bryggselv.no: http://www.bryggselv.no/products/belgisk-wit-gahr-edition), og 14 dager er oppgitt som gjæringstid.
Stormgjæringen var ganske ekstrem, men allerede etter 5 dager har brygget nesten sluttet å gjære. Bør jeg la det stå i 14 før omstikking og flasking eller er det bare å måle FG og kjøre på dersom den er lav nok? Min OG var 1,050 (mot 1,052 i oppskriften)