Jeg har i det siste fått dårligere endel OG enn beregnet (ca. 6-8 grader på hydrometeret).
Jeg startet feilsøkingen med å anskaffe ett refractometer (trengte en unnskyldning for å kjøpe ett)som jeg kalibrerte og målte de samme lave dataene der som på hydrometeret.
Jeg renser pumpene etter hvert brygg og tar av impelleren og spyler igjennom de også. Når jeg setter de på plass så sjekker jeg om de er magnetiske.
Ved oppstart av forrige brygg så sjekket jeg også at det boblet opp av begge hullene til pumpene ved kjøring av pumpene i manuell modus etter at jeg fyllte opp med vann. Maltet er kvernet på min egen mølle som er urørt siden oppstarten med hjemmebrygging.
Jeg har nå brygget en batch jeg kjenner godt fra før (West Coast Amber Ale) og synes den nå brukte veldig lang tid for å få vannet opp igjennom maltrøret, så jeg stoppet den og startet den igjen og synes den var noe raskere da enn på første forsøk.
Batchen har kun 5.3 kg malt + en drøy halv kilo DME, i det korte maltrøret på speidel 50 og det er såpass god plass at ristene på toppen er bare lagt løst oppå og vingemutteren bare entret på uten å presse på noe.
Denne er mesket helt etter oppskriften og etter notatene fra forrige gang denne ble brygget.
Jeg endte opp med en OG på 1.054 mot orginalens 1.060. Jeg har alltid truffet rett på denne tidligere.
Etter bryggingen sjekket jeg impellerene igjen og de er fortsatt magnetiske og jeg merker ikke noen forskjell på de.
Er det noen som har noen tips til tester jeg kan gjøre i kveld eller andre tips, da jeg har tenkt til å brygge litt i morgen ??
Jeg startet feilsøkingen med å anskaffe ett refractometer (trengte en unnskyldning for å kjøpe ett)som jeg kalibrerte og målte de samme lave dataene der som på hydrometeret.
Jeg renser pumpene etter hvert brygg og tar av impelleren og spyler igjennom de også. Når jeg setter de på plass så sjekker jeg om de er magnetiske.
Ved oppstart av forrige brygg så sjekket jeg også at det boblet opp av begge hullene til pumpene ved kjøring av pumpene i manuell modus etter at jeg fyllte opp med vann. Maltet er kvernet på min egen mølle som er urørt siden oppstarten med hjemmebrygging.
Jeg har nå brygget en batch jeg kjenner godt fra før (West Coast Amber Ale) og synes den nå brukte veldig lang tid for å få vannet opp igjennom maltrøret, så jeg stoppet den og startet den igjen og synes den var noe raskere da enn på første forsøk.
Batchen har kun 5.3 kg malt + en drøy halv kilo DME, i det korte maltrøret på speidel 50 og det er såpass god plass at ristene på toppen er bare lagt løst oppå og vingemutteren bare entret på uten å presse på noe.
Denne er mesket helt etter oppskriften og etter notatene fra forrige gang denne ble brygget.
Jeg endte opp med en OG på 1.054 mot orginalens 1.060. Jeg har alltid truffet rett på denne tidligere.
Etter bryggingen sjekket jeg impellerene igjen og de er fortsatt magnetiske og jeg merker ikke noen forskjell på de.
Er det noen som har noen tips til tester jeg kan gjøre i kveld eller andre tips, da jeg har tenkt til å brygge litt i morgen ??