Hei,
Jeg har satt en batch med cider nå.
10 L First price juice
Sukkerlake (1L Vann og 1kg Sukker) Sitronsaft fra 1 sitron i sukkerlaka.
2 bokser Hermetiske pærer.
2 Pakker Mangrove’s jack M02 Cider Yeast.
OG=1070
Fermentering på 21-23 grader.
Total mengde 13 L
Det jeg tenkte er å ikke karbonere cideren og drepe gjære på rundt FG 1000. Stikke om og la den stå kaldt ca 1 uke, deretter tilsette honning for sødme og smak.
Jeg har noen ting jeg lurer på:
1. Er temperaturen for høy under fermentering når det kommer til smak? vil det bli bedre smak på cideren ved lavere temp?
2. Er det nødvendig med honning? Kan jeg bare smake på cideren under gjæring og drepe gjære når jeg syns det er passe bra med sødme?
3. Jeg er redd for at jeg tilsatte for mye sukker slik at det blir for mye alko smak på cideren. Hva tror dere?
Jeg setter pris på alle svar
Jeg har satt en batch med cider nå.
10 L First price juice
Sukkerlake (1L Vann og 1kg Sukker) Sitronsaft fra 1 sitron i sukkerlaka.
2 bokser Hermetiske pærer.
2 Pakker Mangrove’s jack M02 Cider Yeast.
OG=1070
Fermentering på 21-23 grader.
Total mengde 13 L
Det jeg tenkte er å ikke karbonere cideren og drepe gjære på rundt FG 1000. Stikke om og la den stå kaldt ca 1 uke, deretter tilsette honning for sødme og smak.
Jeg har noen ting jeg lurer på:
1. Er temperaturen for høy under fermentering når det kommer til smak? vil det bli bedre smak på cideren ved lavere temp?
2. Er det nødvendig med honning? Kan jeg bare smake på cideren under gjæring og drepe gjære når jeg syns det er passe bra med sødme?
3. Jeg er redd for at jeg tilsatte for mye sukker slik at det blir for mye alko smak på cideren. Hva tror dere?
Jeg setter pris på alle svar