Mitt første

Barmo

 
Hei

Jeg ønsket å starte litt smått med brygging og gikk for 5-liters løsningen. Satte i gang lørdag kveld ved 8 tiden og tenkte at dette skulle vel ikke ta så altfor lang tid. Etter mesking med temperaturer "all over the place", skylling med alftfor lite vann og koking som endte opp med en vørter på OG 1.100. Kokte opp vann for å tynne ut vørteren slik at jeg havnet i området der oppskriften sa jeg skulle være (OG 1.066 ved 20 grader C). Oppskriften er forøvrig en single-hop IPA. Hadde i 3 gram gjær og satte denne til gjæring. Nå var plutselig klokka 02.30 søndag morgen. Starter litt tidligere på dagen neste gang.

Denne har nå stått og kost seg i et hjørne siden. Det har ploppa bra i gjærlåsen de første dagene, men i de siste har det avtatt og det er ikke så mye skum igjen. Hadde i humle for tørrhumling i dag og målte samtidig FG til å være 1.014. Virker som gjæringen tok seg noe opp etter jeg hadde i humle? Er jeg i rute? Luktet veldig søtt og behagelig av vørteren.

Den er også veldig grumsete. Er det en ide å sette den kaldt en dag eller to-tre før jeg tapper den på flaske?

Mvh
Thomas, førstegangs brygger
 
Du er i rute. Tørrhumling hjelp ikkje på gjæringa, men pellets tilførar i teorien noko meir oksygen til brygget. Det er vel heller tale om at somme gjærtypar jobbar meir i rykk og napp enn andre. Elles er du godt i rute, no ville eg latt brygget stå i ro 5-7 dagar til, i same temperaturen, og så gått til flasking.
 
;D Det var lettende å høre.

Skal prøve på den samme oppskriften en gang til bare gjærkaret blir ledig. Med litt mer kontroll denne gangen. Har fortsatt igjen humle og gjær til en runde til.

Mvh

Thomas
 
Tilbake
Topp