Det ser ut til at gjæringen min kan ha stoppet opp.
Satte mjød på følgende oppskrift den 24/2 i år:
21 Liter
10.00 gm Pearle [14.00 %] (60 min) Hops 24.0 IBU
10.00 gm Pearle [14.00 %] (10 min) Hops 8.7 IBU
25.00 gm Saaz [3.80 %] (2 min) Hops 1.4 IBU
11.50 kg Honey (fra Albret) (2.0 EBC) Sugar 100.00 %
2 Pkgs Dry mead (WYEAST XL #4632) *skal tåle en 18-19%
Honningen er kokt opp og tilsatt i omganger for ikke å få for høy OG (har holdt det under 1.080)
Tilsammen skal honningen gi en OG på 1.158
Gjæringen har gått flott til nå som det ser ut til at den har stoppet på 1.060. Smaken er SÆRDELES god, men alt for søt. :jaha:
Jeg hadde en plan om å få den under 1.030.
Noen tips til hvordan jeg skal få fart på rakkeren igjen? :help:
Satte mjød på følgende oppskrift den 24/2 i år:
21 Liter
10.00 gm Pearle [14.00 %] (60 min) Hops 24.0 IBU
10.00 gm Pearle [14.00 %] (10 min) Hops 8.7 IBU
25.00 gm Saaz [3.80 %] (2 min) Hops 1.4 IBU
11.50 kg Honey (fra Albret) (2.0 EBC) Sugar 100.00 %
2 Pkgs Dry mead (WYEAST XL #4632) *skal tåle en 18-19%
Honningen er kokt opp og tilsatt i omganger for ikke å få for høy OG (har holdt det under 1.080)
Tilsammen skal honningen gi en OG på 1.158
Gjæringen har gått flott til nå som det ser ut til at den har stoppet på 1.060. Smaken er SÆRDELES god, men alt for søt. :jaha:
Jeg hadde en plan om å få den under 1.030.
Noen tips til hvordan jeg skal få fart på rakkeren igjen? :help: