Mjød: gjæring stoppet opp?

Det ser ut til at gjæringen min kan ha stoppet opp.
Satte mjød på følgende oppskrift den 24/2 i år:

21 Liter

10.00  gm Pearle [14.00 %]    (60 min) Hops 24.0 IBU
10.00  gm Pearle [14.00 %]    (10 min) Hops 8.7 IBU
25.00  gm Saaz [3.80 %]        (2 min) Hops 1.4 IBU
11.50  kg Honey (fra Albret)    (2.0 EBC) Sugar 100.00 %

2 Pkgs Dry mead (WYEAST XL #4632) *skal tåle en 18-19%

Honningen er kokt opp og tilsatt i omganger for ikke å få for høy OG (har holdt det under 1.080)
Tilsammen skal honningen gi en OG på 1.158

Gjæringen har gått flott til nå som det ser ut til at den har stoppet på 1.060. Smaken er SÆRDELES god, men alt for søt.  :jaha:
Jeg hadde en plan om å få den under 1.030.

Noen tips til hvordan jeg skal få fart på rakkeren igjen?  :help:
 
Jeg lagde ny starter og prøvde igjen uten hell.
Smaken var ganske syrlig. Dessverre går bare pH-pappiret mitt ned til 5.2 og det ser ut til at den er under dette.

Regner med at gjæren er død (?)

Noen som har forslag? jeg har five star 5.2 buffert. Kan det være en ide å tilsette litt?
Jeg kaster bort mye gjær og honning her om jeg ikke redder detta  :attevar:
 
Det er viktig å tilsette gjærnæring når man lager mjød, da honningen ikke inneholder så mye av det som f.eks vørter. Spesielt nitrogen.
Det kan nok bli en tøff jobb å få den igang igjen nå med så mye alkohol, men det er vel verd å forsøke.

Riktig næring og frisk gjær er vesentlig. Ver obs på at ikke alle næringsblandinger inneholder nitrogen.
Tror det skal være mulig å tilsette næring nå, og håpe på det beste.

Forslag fra en som ikke har fått satt mjød enda, men har lest litt om emnet.
 
Tilbake
Topp