1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BrewDog Punk IPA clone

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av GeirH, 2 Aug 2011.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har heller ikke fått en døyt tilbake da jeg sendte til Head Brewer.
     
  2. N-4760

    N-4760
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sendte mail til: stewart@brewdog.com Tydelig at han ser folk litt an da vet du, haha :p
     
  3. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Mkay. Sendte direkte til the captain jeg. Han var nok for busy... ;)
     
  4. HåvardF

    HåvardF
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjettum, Bærum
    Kun pirk, men vil ikke egentlig denne kunne klassifiseres som amerikansk IPA – kontra engelsk – til tross for gjæren og Nelson Sauvin-humla (New Zealand), med tanke på all den amerikanske humla og dens typiske smak/aroma?
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det er vel en "mild" amerikansk IPA. Har ikke vært borti oppskiften min på lenge, men hvis det står noe annet der så drit i det. Punk IPA er amerikansk.
     
  6. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Tro det eller ei, men jeg leser FG 1.015 på denne. Mange feilkilder sikkert. Det var ihvertfall på 20C, men jeg bruste den ikke helt ut, men den sto en stund, og var sikkert "halvparten så brusete som rett fra nyåpna flaske" :) Ikke veldig vitenskapelig.
     
  7. GHalvorsen

    GHalvorsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Har du tilfeldigvis lenke til denne diskusjonen? Virker interessant.
     
  8. Bård

    Bård
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Gamlebyen, Oslo
    Gosj. Dette er da lenge siden? Har ingen link nei, du kan jo prøve å Google "starter, vs lurry" el.lign, men spørs om du finner tråden. Husker heller ikke navnet på forumet..sorry
     
  9. GHalvorsen

    GHalvorsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Mottatt! Takk for svar i alle tilfeller :)
     
  10. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Har tenkt å prøve meg på en etterlikning av Punk IPA, og har kommet frem til denne oppskriften. Mulig jeg har bommet helt og at det er noen overkill her, men digger den gyldne fargen, lukten og ikke minst smaken. Ønsker å få frem den gooode humlesmaken av sitrus/grapefrukt og "fruitinesse". Har tatt utgangspunktet i oppskriftene i denne tråden.

    Liter: 19
    OG: 1053
    FG: 1014-1010
    ABV: 6%

    MALT
    4,6 kg Maris Otter Extra Pale Malt 5,9 EBC
    HUMLE TOTALT
    42 g Chinook 13%
    55 g Ahtanum 6%
    55 g Nelson Sauvin 12%
    42 g Simcoe 13%
    KOKETIDER (HUMLE)
    18 g Chinook 60 min
    30 g Ahtanum 15 min
    12 g Nelson Sauvin 15 min
    15 g Simcoe 10 min
    12 g Chinook 0 min
    18 g Nelson Sauvin 0 min
    15 g Simcoe 0 min

    12 g Chinook Tørrhumling fra dag 7
    25 g Ahtanum Tørrhumling fra dag 7
    25 g Nelson Sauvin Tørrhumling fra dag 7
    12 g Simcoe Tørrhumling fra dag 7

    MASHING
    Mash in 65 °C i 60 min.
    Mash out 76 °C (eventuelt)
    Spargle 77 °C

    GJÆR: WLP007 Dry English Ale Yeast

    Karbonering: 7 g sukker per liter øl
    Ønsker en god karbonering og vil derfor bruke 7g sukker per liter øl.

    Hva med å bruke appelsinskall eller grapefrukt under kok?
    Cascade hører kanskje ikke hjemme i denne oppskriften?
     
    #90 CAMØRN, 27 Aug 2014
    Sist redigert: 27 Aug 2014
    ChrisNukem liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tror du bør ned på 1.010.
     
    CAMØRN liker dette.
  12. HåvardF

    HåvardF
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjettum, Bærum
    Hvordan ble denne i forhold til originalen?
     
  13. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Det ble likheter, men den ble ikke helt lik. Den ble ganske så god :) Skal jeg lage den på nytt vil jeg droppe å tørrhumle med Chinook og heller kjøre mer av de andre og kanskje i to omganger.
     
    DorMito liker dette.
  14. DorMito

    DorMito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen som har greie på om WLP007 evt kan erstattes med Fermentis Safale S-04?
    Skal brygge denne på førstkommende lørdag, og tror ikke jeg har mulighet til å få satt i gang starter :(
     
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tror det er det nærmeste du kommer ja. Noen sier det er samme stamme som 007, så langt unna er det sikkert ikke?
     
    DorMito liker dette.
  16. DorMito

    DorMito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takker for rask respons :D
    Mener jeg også har lest et sted en eller annen gang, at wlp007 og s-04 er så og si den samme gjæren akkurat som wlp001 og us-05.
     
  17. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Frode:D og N-4760 liker dette.
  18. DorMito

    DorMito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skal smake på mitt forsøk til helgen. Har en original til å sammenligne med, så blir veldig spennende!
     
    HåvardF liker dette.
  19. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    - og hvordan smakte det... ??
     
  20. DorMito

    DorMito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har dessverre ikke smakt på den ennå, grunnet sykdom og div :(
    Satser på å smake til helgen :)
    Er utrolig spent!
     
    Frode:D liker dette.

Del denne siden