BrewDog Punk IPA clone

Da har Brewdog frigitt OG på blant annet Punk og Hardcore:

Trashy Blonde – 1041
Punk IPA – 1053
Hardcore IPA – 1083
Tokyo* – 1140
 
Jeg brygget oppskriften her på Punk IPA. Jeg tørhummlet ikke, men dyttet den siste (tørrhumlen) i brygget da det gjensto1 minutt av koketiden (jeg var redd for infeksjon, siden jeg ny)..

Joda det smaker godt, men det er ikke i nærheten av Punk, jeg så og etterpå at Brewdog bruker andre hummletyper..
 
Dan skrev:
Jeg brygget oppskriften her på Punk IPA. Jeg tørhummlet ikke, men dyttet den siste (tørrhumlen) i brygget da det gjensto1 minutt av koketiden (jeg var redd for infeksjon, siden jeg ny)..

Joda det smaker godt, men det er ikke i nærheten av Punk, jeg så og etterpå at Brewdog bruker andre hummletyper..

Du trenger ikke være redd for infeksjoner fra tørrhumling. Skal du brygge noe i nærheten av Punk, bør du definitivt tørrhumle.
 
Litt nekroposting her, men har ikke jeg lest et sted at de tørrhumler med Nelson ??  Skal uansett gjøre det på morgendagens brygg, jeg simpelthen elsker Nelson  ;D
 
Vil prøve meg på en klone av Punk IPA. Har lett både utta og innaskjærs, plukket her og der og resultatet ble dette.

Kanskje noen av dere har vært gjennom denne prosessen og har noen korrigeringer/tips. Usikker på mengde tørrhumling feks.


Recipe: Punk IPA klone
Brewer: Hans Einar
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31.58 l
Post Boil Volume: 28.08 l
Batch Size (fermenter): 25.00 l 
Bottling Volume: 24.00 l
Estimated OG: 1.053 SG
Estimated Color: 9.2 EBC
Estimated IBU: 45.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 74.00 %
Est Mash Efficiency: 79.9 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
5.65 kg              Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)        Grain        1        100.0 %     
15.72 g              Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min        Hop          2        20.0 IBUs   
31.44 g              Ahtanum [6.00 %] - Boil 15.0 min        Hop          3        9.1 IBUs     
15.72 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 15.0 min  Hop          4        9.1 IBUs     
15.72 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min        Hop          5        7.2 IBUs     
18.75 g              Chinook [13.00 %] - Boil 0.0 min        Hop          6        0.0 IBUs     
18.75 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min  Hop          7        0.0 IBUs     
18.75 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 0.0 min          Hop          8        0.0 IBUs     
1.3 pkg              Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast        9        -           
20.00 g              Ahtanum [6.00 %] - Dry Hop 7.0 Days      Hop          10      0.0 IBUs     
20.00 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Dry Hop 7.0 Da Hop          11      0.0 IBUs     
20.00 g              Simcoe [13.00 %] - Dry Hop 7.0 Days      Hop          12      0.0 IBUs     


Mash Schedule: BB30(hes)
Total Grain Weight: 5.65 kg
----------------------------
Name              Description                            Step Temperat Step Time   
Saccharification  Add 16.96 l of water at 73.0 C          65.0 C        60 min       
Mash Out          Heat to 75.6 C over 10 min              75.6 C        10 min       

Sparge: Fly sparge with 20.28 l water at 75.6 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com -------------------------------------------------------------------------------------
 
Kunne tenkt meg en klone av Punk IPA. Har søkt etter dette tidligere. Har BB30 og har så smått begynt å bruke Beersmith. Hans Einar, kunne du tenke deg å poste oppskriften som fil så jeg kan importere den rett inn ;)
 
Ble denne brygget Hans Einar? Og isåfall, traff du sånn noenlunde på smaken av Punk IPA?

Har lett litt på nettet jeg også, og det ser ut til at den oppskriften du har kommet frem til er veldig mye det jeg selv også kunne tenkt meg å prøve på med denne, hvis du brygget den har du sikkert noen tips til hva en eventuelt kunne gjort annerledes.
 
Lagde denne i fjor. Selv om det var ekstrakt, ble den veldig lik originalen. Humlesmak og aroma er 'spot on' originalen:

Recipe: Hairy Eyeball IPA
Brewer: Jase
Style: American IPA
TYPE: Extract

Recipe Specifications
————————–
Boil Size: 27.42 l
Post Boil Volume: 26.00 l
Batch Size (fermenter): 24.00 l
Bottling Volume: 23.50 l
Estimated OG: 1.062 SG
Estimated FG: 1.010 SG
Estimated ABV: 6.8%
Estimated Color: 13.1 EBC
Estimated IBU: 68.1 IBUs
Boil Time: 45 Minutes

Ingredients:
————
Amt                  Name                                    Type        %/IBU
0.20 kg              Caramel/Crystal Malt – 60L (118.2 EBC)  Grain        4.7 %
0.10 kg              Cara-Pils/Dextrine (3.9 EBC)            Grain        2.3 %
2.50 kg              Light Dry Malt Extract (8.0 EBC)        Dry Extract        58.1 %
1.00 kg              Light Dry Malt Extract [Late Addition] Dry Extract        23.3 %
0.50 kg              Corn Sugar (Dextrose) (0.0 EBC)          Sugar      11.6 %

30.00 g              Warrior [17.20 %] – Boil 45.0 min        Hop        49.1 IBUs
20.00 g              Amarillo [9.30 %] – Boil 10.0 min  Hop        7.0 IBUs
20.00 g              Cascade [6.80 %] – Boil 10.0 min        Hop        5.1 IBUs
20.00 g              Amarillo [9.30 %] – Boil 0.0 min    Hop        0.0 IBUs
20.00 g              Cascade [6.80 %] – Boil 0.0 min          Hop      0.0 IBUs
30.00 g              Cascade [6.80 %] – Dry Hop 4.0 Days      Hop      0.0 IBUs
30.00 g              Amarillo [9.30 %] – Dry Hop 4.0 Day Hop      0.0 IBUs
30.00 g              Centennial [9.70 %] – Dry Hop 4.0 Day Hop      0.0 IBUs

1.0 pkg              Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast

Once again the Crystal and the Carapils were steeped in about 1L of 70c water for 30min, then rinsed(sparged) in another 1L of ~70c water. The 2 malt extract additions listed are because I only boiled 2.5kg of the extract for the whole 45min, I added the final 1kg at the end of the boil(so 3.5kg all up), along with the 500g of dex.
 
Ja, jeg tenkte å få til et eller annet med Chinook, Centennial, Simcoe og Nelson Sauvin siden det er de jeg har tilgjengelige, og det blir et skjema rimelig likt det som er de oppgitte humletypene.
Men jeg har aldri tørrhumlet før og er usikker på mengdene med tørrhumle.

Noen forslag til mengder med tørrhumle av disse tre for en batch på 65 liter?
 
olab skrev:
Ble denne brygget Hans Einar? Og isåfall, traff du sånn noenlunde på smaken av Punk IPA?

Har lett litt på nettet jeg også, og det ser ut til at den oppskriften du har kommet frem til er veldig mye det jeg selv også kunne tenkt meg å prøve på med denne, hvis du brygget den har du sikkert noen tips til hva en eventuelt kunne gjort annerledes.
-
Nei den ligger i kø :)
Ble "Kvite Olav" variant av Kvite krist og "Opp å hop" vatiant av Hoppy Joe nå i Jula. Fikk ikke tid til mer. Men det er kommet flere gode forslag her ser jeg.

--
 
Hans Einar skrev:
Vil prøve meg på en klone av Punk IPA. Har lett både utta og innaskjærs, plukket her og der og resultatet ble dette.

Kanskje noen av dere har vært gjennom denne prosessen og har noen korrigeringer/tips. Usikker på mengde tørrhumling feks.


Recipe: Punk IPA klone
Brewer: Hans Einar
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31.58 l
Post Boil Volume: 28.08 l
Batch Size (fermenter): 25.00 l   
Bottling Volume: 24.00 l
Estimated OG: 1.053 SG
Estimated Color: 9.2 EBC
Estimated IBU: 45.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 74.00 %
Est Mash Efficiency: 79.9 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
5.65 kg               Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)         Grain         1        100.0 %       
15.72 g               Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min        Hop           2        20.0 IBUs     
31.44 g               Ahtanum [6.00 %] - Boil 15.0 min         Hop           3        9.1 IBUs     
15.72 g               Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 15.0 min  Hop           4        9.1 IBUs     
15.72 g               Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min         Hop           5        7.2 IBUs     
18.75 g               Chinook [13.00 %] - Boil 0.0 min         Hop           6        0.0 IBUs     
18.75 g               Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min   Hop           7        0.0 IBUs     
18.75 g               Simcoe [13.00 %] - Boil 0.0 min          Hop           8        0.0 IBUs     
1.3 pkg               Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast         9        -             
20.00 g               Ahtanum [6.00 %] - Dry Hop 7.0 Days      Hop           10       0.0 IBUs     
20.00 g               Nelson Sauvin [12.00 %] - Dry Hop 7.0 Da Hop           11       0.0 IBUs     
20.00 g               Simcoe [13.00 %] - Dry Hop 7.0 Days      Hop           12       0.0 IBUs     


Mash Schedule: BB30(hes)
Total Grain Weight: 5.65 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time     
Saccharification  Add 16.96 l of water at 73.0 C          65.0 C        60 min       
Mash Out          Heat to 75.6 C over 10 min              75.6 C        10 min       

Sparge: Fly sparge with 20.28 l water at 75.6 C
Notes:
------


Created with Beersmith 2 - http://www.Beersmith.com -------------------------------------------------------------------------------------

Prøvde du noengang denne? Noe du ville justert om du kunne?
 
Takk for kjapp tilbakemelding :skitbra:
Prøver denne ila helga, dog noe nedjustert ihht. mengde / ender på ca. 18 ltr i dunken. På verdensveven er det noen som nevner hvetemalt...noen tanker?
 
Jeg brygget faktisk denne, men gjorde mine egne tilpasninger til oppskriften. Mener selv jeg kom rimelig godt i mål, men den ble tappet på tirsdag, og hadde ikke fått nok kullsyre da jeg smakte den i dag:

71 liter (utbytte 75%)
OG 1056
FG 1014

15 kg Pale malt (castle)
0,75 kg Munich malt (Thomas Fawcett)
0,75 kg Hvetemalt
0,1 kg Amber malt

40 g Chinook 60 min
40 g av hver med Centennial, Nelson Sauvin og Simcoe 10 min
40 g av hver med Centennial, Nelson Sauvin og Simcoe 1 minutt

Gjæret med WLP001 Calefornia ale på rundt 17-18 grader i 3 uker

Delte i to gjæringskar, hvorav kun det ene ble tørrhumlet med 20 g av hver med Centennial, Nelson Sauvin og Simcoe.
Har faktisk ikke smakt på den tørrhumlete varianten enda, den er såpass fersk.

Men Nelson Sauvin er iallfall helt sentral her. Det er antagelig denne som gir den typiske smaken som gjør at dette ble noe som lignet Punk IPA. Utrolig med den tørrhumlete varianten, hvor jeg tilsatte tørrhumle etter rundt en uke, og dagen etter luktet det skikkelig tropisk frukt i hele badstua, som jeg bruker som brygge og gjæringsrom.

Jeg brukte ikke Maris Otter, men humlen er det som gir det meste av karakteren til dette ølet, og jeg vil tro at du ikke vil merke veldig forskjell.

Fint hvis vi får høre hva din oppskrift ble og hvordan den etterhvert ligner Punk IPA  ::)
 
Da var 15l av denne i dunken. Mesketemp. 65 grader. OG: 1053. BIAB

4,3 kg            Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) 
12 g              Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min   
24 g              Ahtanum [6.00 %] - Boil 15.0 min   
12 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 15.0 min   
12 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min     
14 g              Chinook [13.00 %] - Boil 0.0 min 
14 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min     
14 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 0.0 min     
1 pkg              US-04

Så blir det tørrhumling etterhvert:

15 g              Ahtanum [6.00 %] - Dry Hop 7.0 Days     
15 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Dry Hop 7.0 Days
15 g              Simcoe [13.00 %] - Dry Hop 7.0 Days
 
Tilbake
Topp