1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BrewDog Punk IPA clone

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av GeirH, 2 Aug 2011.

  1. DorMito

    DorMito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da har jeg smakt på mitt forsøk, og den ligner, men mangler litt malt preg iforhold til orginalen.
    Skal nok brygge en runde til en gang i fremtiden og kommer til å øke meske temp med 1-2 grader tenker jeg.
    Forøvrig gjæret min for mye ut, FG 1.009
    Hvis man treffer FG 1.0012-14 tror jeg denne oppskriften blir en utmerket klone.

    En nydelig IPA ble det uansett :)
     
    Frode:D og JonAn liker dette.
  2. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvilken oppskrift brukte du?
    En fra denne tråden?
    Mesketemp?

    Tror jeg må prøve meg på denne som min første IPA :)
     
  3. DorMito

    DorMito
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brukte oppskriften i denne tråden, justerte bare for mitt oppsett. Mesketemp: 65*C
    Er bare å brygge i vei! :)
     
    ChrisNukem liker dette.
  4. Kjell Tore

    Kjell Tore
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Etter inspirasjon fra både forumet, samt flere oppskrifter her; https://www.brewtoad.com/recipes/brewdog-punkipa-clone endte vi opp med en oppskrift som starter med lite humle og øker på. Brukte Centennial istede for Amarillo (tomt hos Bakke Brygg). Kjørte hop stand i 15 minutter på 80 grader. Den har stått i skapet (18 grader) i 2 dager p.t. - full fyr i bøtta etter 1 dag! :)

    Pitchet på 18 grader. Skal la den stå der i 4 dager for så å øke mot 20 grader med 0.5 grad per døgn - la den gjære ut. Tørrhumle halvparten på dag 5 og halvparten på dag 8.

    Vannjustering (http://www.glennrlie.net/kalk_vann) - Gahrs tabel:
    Mesk: 9,2gram CaSO4 i vannet. 2,3g CaCO3 og 2,3g NaHCO3 blandet i maltet før mesking.
    Skyllevann: 3,52gram CaSO4.
    Melkesyre: 3ml i mesk og 1ml i kok for å få mesken på 5.51 PH.

    Øl blir det vel, spørs hvor langt unna Punk IPA vi kommer.

    ==================================

    Name: #3 Punk IPA Clone 1 (All Grain) ABV: 6,2 %
    Style: English IPA (India Pale Ale (IPA) type: A)
    10,7 EBC 41,2 IBUs OG: 1,060 SG FG: 1,013 SG Batch: 21,00 l Boil: 26,42 l BT: 60 Mins

    Total grain weight: 5,37 kg Total hops: 222,00 g
    Amt Name Type # %/IBU
    5,00 kg Extra/Lys Pale Malt, Maris Otter (2,7 EB Grain 6 93,0 %
    0,37 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 7 7,0 %

    Name Description Step Temperatur Step Time
    add malt pipe Add 23,00 l of water at 69,0 C 65,0 C 0 min
    Maltose mode Heat to 65,0 C over 0 min 65,0 C 60 min
    Saccharification 1 Heat to 70,0 C over 5 min 70,0 C 5 min
    Mash Out Heat to 77,0 C over 7 min 77,0 C 5 min

    Fly sparge with 8,80 l water at 77,0 C
    Est Pre_Boil Gravity: 1,053 SG Est OG: 1,060 SG
    Amt Name Type # %/IBU
    1,00 ml Antifoam (Boil 90,0 mins) Water Agent 8 -

    1,00 g Cascade [6,70 %] - Boil 60,0 min Hop 9 0,7 IBUs
    1,00 g Centennial [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop 10 0,9 IBUs
    1,00 g Chinook [12,70 %] - Boil 60,0 min Hop 11 1,4 IBUs
    1,00 ml Lactic Acid (Boil 60,0 mins) Water Agent 12 -

    7,00 g Cascade [6,70 %] - Boil 30,0 min Hop 13 3,9 IBUs
    7,00 g Centennial [8,50 %] - Boil 30,0 min Hop 14 4,9 IBUs
    7,00 g Chinook [12,70 %] - Boil 30,0 min Hop 15 7,3 IBUs

    5,71 g Klarurt (Boil 15,0 mins) Fining 16 -
    10,00 g Chinook [12,70 %] - Boil 15,0 min Hop 17 6,8 IBUs
    10,00 g Nelson Sauvin [11,20 %] - Boil 15,0 min Hop 18 6,0 IBUs
    10,00 g Simcoe [11,40 %] - Boil 15,0 min Hop 19 6,1 IBUs
    2,90 g WLN10-HB Gjærnæring (Boil 15,0 mins) Other 20 -

    13,00 g Ahtanum [3,20 %] - Hop Stand @80 grader Hop 21 0,0 IBUs
    13,00 g Cascade [6,70 %] - Hop Stand @80 grader Hop 22 0,0 IBUs
    13,00 g Centennial [8,50 %] - Hop Stand @80 grader Hop 23 0,0 IBUs
    13,00 g Chinook [12,70 %] - Hop Stand @80 grader Hop 24 0,0 IBUs
    13,00 g Nelson Sauvin [11,20 %] - Hop Stand @80 grader Hop 25 0,0 IBUs
    13,00 g Simcoe [11,40 %] - Hop Stand @80 grader Hop 26 0,0 IBUs

    Fermenting:
    Amt Name Type # %/IBU
    15,00 g Ahtanum [3,20 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 28 0,0 IBUs
    15,00 g Cascade [6,70 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 29 0,0 IBUs
    15,00 g Centennial [8,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 30 0,0 IBUs
    15,00 g Chinook [12,70 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 31 0,0 IBUs
    15,00 g Nelson Sauvin [11,20 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 32 0,0 IBUs
    15,00 g Simcoe [11,40 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 33 0,0 IBUs
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis du har "vanlig" vann, heh, så ville jeg tonet ned på caso4, det blir for mye for punkipa.
     
  6. Kontorstol

    Kontorstol
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Mitt neste-neste brygg skal muligens være en Punk IPA-klone. Hvilken av oppskriftene her i tråden vil dere si gir det beste resultatet? Oppskriften og fremgangsmåten i førstepost ser ganske lett ut, og TS så ut til å like den svært godt, men hvor lik den er Punk IPA er et annet spørsmål. :)
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Den er ikke lik i det hele tatt. Laget den selv.

    Bruk heller en av de andre med simcoe.
     
  8. Kjell Tore

    Kjell Tore
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Vår klone ble tappet på flaske på mandag. Jekket en original Punk IPA til sammenlikning - og vi må si at farge, lukt, bitterhet og dels smak virker veldig lovende. Det blir spennende å se hvor vi lander etter karbonisering (6g sukker/liter) og videre modning.
     
  9. Kontorstol

    Kontorstol
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Da må du komme med en dom når den er helt ferdig. :)
     
  10. Kontorstol

    Kontorstol
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
  11. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Innbiller meg at det på Brewdog sine sider tidl stod OG 1053 og høyere IBU tidligere.
    Nå står dette for Punks IV:

    BREW SHEET
    ABV: 5.6%
    OG: 1056
    IBU's: 35
    Malts: Extra Pale
    Hops: Chinook, Ahtanum, Amarillo, Cascade, Simcoe, Nelson Sauvin

    https://www.brewdog.com/beer/headliners/punk-ipa
     
  12. stvervaag

    stvervaag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Noen som har en formening om oppskrift for å få med alle humlesortene og ende opp på IBU 35? Smakte dette ølet nå i helga, og synes det var fantastisk god drikke. Likte at det var mye humlearoma/smak uten at det var så bittert.
     
  13. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
  14. stvervaag

    stvervaag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Flott! Har ventet litt på dette. Jeg har en oppskrift på Punk IPA med kun Maris Otter Pale. Med humleregimet som beskrevet lander jeg på 5.3 kg malt for å få en OG på 1.053. IBU blir da 43.11 istedenfor 40, og SRM blir 5.79 istedenfor 7.6.Altså litt lysere,litt bitrere, med nesten samme alkoholstyrke. Høres dette ut som jeg er i nærheten,eller?
     
  15. Kjell Tore

    Kjell Tore
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg forstår ikke helt hvordan de greier hele 17 EBC med det maltet på #1 Punk IPA 2007-2010, heller ikke 15 EBC på #2 Punk IPA.

    Har sjekket både med Beersmith og noen online calcs. Havner på ca 9-10 EBC på #1 iallefall.

    Ny oppskrift for 25 liter skal bygges og prøves! :D
     
  16. stvervaag

    stvervaag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Har 6 kilo Maris Otter Pale nymalt liggende. Bruker 5 kg av dette,og har bestil 250g caramalt. Da havner jeg på en EBC på 12.65 med en OG på 1.053. Jeg tenker jeg prøver der til helga. Kan vel ikke bomme så fælt?
     
  17. Lars Grepstad

    Lars Grepstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bulandet
    Icecold liker dette.
  18. SindreW

    SindreW
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kanskje det er medregnet farge fra humle?

    Humlerike øl blir merkbart mørkere enn andre med samme maltsammensetning og lite humle.
     
  19. negotio

    negotio
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Slenger inn et nybegynner spørsmål da jeg skal brygge Punk IPA om noen timer. Starter med det mest relevante spørsmålet til oppskriften: Kjører dere 60 eller 90 min koking på denne?

    SÅ et sidespørsmål: Jeg legger inn oppskriften fra brewdog i beersmith, men vet ikke hva jeg skal velge når jeg skal legge inn Caramalt. Er det så enkelt at jeg lager en egen og legger til 30 EBC? Hva gjør jeg så med "potential"-feltet.
     
    #119 negotio, 21 Okt 2017
    Sist redigert: 21 Okt 2017
  20. stvervaag

    stvervaag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Siden det ikke er pilsnermalt i denne, så er sikkert 60 min kok helt greit. Jeg bruker Brewers Friend, og brukte Caramalt på mitt brygg, så jeg har ikke svar på hva du skal legge inn i Beersmith.
     

Del denne siden