BrewDog Punk IPA clone

Da har jeg smakt på mitt forsøk, og den ligner, men mangler litt malt preg iforhold til orginalen.
Skal nok brygge en runde til en gang i fremtiden og kommer til å øke meske temp med 1-2 grader tenker jeg.
Forøvrig gjæret min for mye ut, FG 1.009
Hvis man treffer FG 1.0012-14 tror jeg denne oppskriften blir en utmerket klone.

En nydelig IPA ble det uansett :)
 
Da har jeg smakt på mitt forsøk, og den ligner, men mangler litt malt preg iforhold til orginalen.
Skal nok brygge en runde til en gang i fremtiden og kommer til å øke meske temp med 1-2 grader tenker jeg.
Forøvrig gjæret min for mye ut, FG 1.009
Hvis man treffer FG 1.0012-14 tror jeg denne oppskriften blir en utmerket klone.

En nydelig IPA ble det uansett :)

Hvilken oppskrift brukte du?
En fra denne tråden?
Mesketemp?

Tror jeg må prøve meg på denne som min første IPA :)
 
Etter inspirasjon fra både forumet, samt flere oppskrifter her; https://www.brewtoad.com/recipes/brewdog-punkipa-clone endte vi opp med en oppskrift som starter med lite humle og øker på. Brukte Centennial istede for Amarillo (tomt hos Bakke Brygg). Kjørte hop stand i 15 minutter på 80 grader. Den har stått i skapet (18 grader) i 2 dager p.t. - full fyr i bøtta etter 1 dag! :)

Pitchet på 18 grader. Skal la den stå der i 4 dager for så å øke mot 20 grader med 0.5 grad per døgn - la den gjære ut. Tørrhumle halvparten på dag 5 og halvparten på dag 8.

Vannjustering (http://www.glennrlie.net/kalk_vann) - Gahrs tabel:
Mesk: 9,2gram CaSO4 i vannet. 2,3g CaCO3 og 2,3g NaHCO3 blandet i maltet før mesking.
Skyllevann: 3,52gram CaSO4.
Melkesyre: 3ml i mesk og 1ml i kok for å få mesken på 5.51 PH.

Øl blir det vel, spørs hvor langt unna Punk IPA vi kommer.

==================================

Name: #3 Punk IPA Clone 1 (All Grain) ABV: 6,2 %
Style: English IPA (India Pale Ale (IPA) type: A)
10,7 EBC 41,2 IBUs OG: 1,060 SG FG: 1,013 SG Batch: 21,00 l Boil: 26,42 l BT: 60 Mins

Total grain weight: 5,37 kg Total hops: 222,00 g
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Extra/Lys Pale Malt, Maris Otter (2,7 EB Grain 6 93,0 %
0,37 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 7 7,0 %

Name Description Step Temperatur Step Time
add malt pipe Add 23,00 l of water at 69,0 C 65,0 C 0 min
Maltose mode Heat to 65,0 C over 0 min 65,0 C 60 min
Saccharification 1 Heat to 70,0 C over 5 min 70,0 C 5 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 7 min 77,0 C 5 min

Fly sparge with 8,80 l water at 77,0 C
Est Pre_Boil Gravity: 1,053 SG Est OG: 1,060 SG
Amt Name Type # %/IBU
1,00 ml Antifoam (Boil 90,0 mins) Water Agent 8 -

1,00 g Cascade [6,70 %] - Boil 60,0 min Hop 9 0,7 IBUs
1,00 g Centennial [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop 10 0,9 IBUs
1,00 g Chinook [12,70 %] - Boil 60,0 min Hop 11 1,4 IBUs
1,00 ml Lactic Acid (Boil 60,0 mins) Water Agent 12 -

7,00 g Cascade [6,70 %] - Boil 30,0 min Hop 13 3,9 IBUs
7,00 g Centennial [8,50 %] - Boil 30,0 min Hop 14 4,9 IBUs
7,00 g Chinook [12,70 %] - Boil 30,0 min Hop 15 7,3 IBUs

5,71 g Klarurt (Boil 15,0 mins) Fining 16 -
10,00 g Chinook [12,70 %] - Boil 15,0 min Hop 17 6,8 IBUs
10,00 g Nelson Sauvin [11,20 %] - Boil 15,0 min Hop 18 6,0 IBUs
10,00 g Simcoe [11,40 %] - Boil 15,0 min Hop 19 6,1 IBUs
2,90 g WLN10-HB Gjærnæring (Boil 15,0 mins) Other 20 -

13,00 g Ahtanum [3,20 %] - Hop Stand @80 grader Hop 21 0,0 IBUs
13,00 g Cascade [6,70 %] - Hop Stand @80 grader Hop 22 0,0 IBUs
13,00 g Centennial [8,50 %] - Hop Stand @80 grader Hop 23 0,0 IBUs
13,00 g Chinook [12,70 %] - Hop Stand @80 grader Hop 24 0,0 IBUs
13,00 g Nelson Sauvin [11,20 %] - Hop Stand @80 grader Hop 25 0,0 IBUs
13,00 g Simcoe [11,40 %] - Hop Stand @80 grader Hop 26 0,0 IBUs

Fermenting:
Amt Name Type # %/IBU
15,00 g Ahtanum [3,20 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 28 0,0 IBUs
15,00 g Cascade [6,70 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 29 0,0 IBUs
15,00 g Centennial [8,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 30 0,0 IBUs
15,00 g Chinook [12,70 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 31 0,0 IBUs
15,00 g Nelson Sauvin [11,20 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 32 0,0 IBUs
15,00 g Simcoe [11,40 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 33 0,0 IBUs
 
Mitt neste-neste brygg skal muligens være en Punk IPA-klone. Hvilken av oppskriftene her i tråden vil dere si gir det beste resultatet? Oppskriften og fremgangsmåten i førstepost ser ganske lett ut, og TS så ut til å like den svært godt, men hvor lik den er Punk IPA er et annet spørsmål. :)
 
Mitt neste-neste brygg skal muligens være en Punk IPA-klone. Hvilken av oppskriftene her i tråden vil dere si gir det beste resultatet? Oppskriften og fremgangsmåten i førstepost ser ganske lett ut, og TS så ut til å like den svært godt, men hvor lik den er Punk IPA er et annet spørsmål. :)
Vår klone ble tappet på flaske på mandag. Jekket en original Punk IPA til sammenlikning - og vi må si at farge, lukt, bitterhet og dels smak virker veldig lovende. Det blir spennende å se hvor vi lander etter karbonisering (6g sukker/liter) og videre modning.
 
Vår klone ble tappet på flaske på mandag. Jekket en original Punk IPA til sammenlikning - og vi må si at farge, lukt, bitterhet og dels smak virker veldig lovende. Det blir spennende å se hvor vi lander etter karbonisering (6g sukker/liter) og videre modning.
Da må du komme med en dom når den er helt ferdig. :)
 
Punk IPA v.2.2
English IPA (14 A)

Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 32,58 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 28,08 l
Final Bottling Vol: 22,00 l
Fermentation: Punk IPA V 2.2
Date: 29 May 2014
Brewer:
Asst Brewer:
Equipment: The Pimping Station
Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 78,8 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
AmtNameType#%/IBU
5,75 kgPale Malt, Maris Otter (3,0 SRM)Grain1100,0 %
15,00 gChinook [13,00 %] - Boil 60,0 minHop219,3 IBUs
31,00 gAhtanum [6,00 %] - Boil 15,0 minHop39,1 IBUs
16,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 minHop49,4 IBUs
0,33 tspIrish Moss (Boil 10,0 mins)Fining5-
16,00 gSimcoe [13,00 %] - Boil 10,0 minHop67,4 IBUs
16,00 gChinook [13,00 %] - Boil 0,0 minHop70,0 IBUs
16,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 minHop80,0 IBUs
16,00 gSimcoe [13,00 %] - Boil 0,0 minHop90,0 IBUs
1,0 pkgDry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml]Yeast10-
28,00 gChinook [13,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop110,0 IBUs
28,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop120,0 IBUs
28,00 gSimcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop130,0 IBUs
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,053 SG
Est Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,6 %
Bitterness: 45,2 IBUs
Est Color: 4,7 SRM

Mash Profile
NameDescriptionStep TemperatureStep Time
Mash InAdd 18,11 l of water at 65,6 C65,0 C90 min
Mash OutHeat to 77,0 C over 20 min77,0 C10 min

Innbiller meg at det på Brewdog sine sider tidl stod OG 1053 og høyere IBU tidligere.
Nå står dette for Punks IV:

BREW SHEET
ABV: 5.6%
OG: 1056
IBU's: 35
Malts: Extra Pale
Hops: Chinook, Ahtanum, Amarillo, Cascade, Simcoe, Nelson Sauvin

https://www.brewdog.com/beer/headliners/punk-ipa
 
Noen som har en formening om oppskrift for å få med alle humlesortene og ende opp på IBU 35? Smakte dette ølet nå i helga, og synes det var fantastisk god drikke. Likte at det var mye humlearoma/smak uten at det var så bittert.
 
Eller bare følge oppskriften her:
https://www.brewdog.com/diydog
Flott! Har ventet litt på dette. Jeg har en oppskrift på Punk IPA med kun Maris Otter Pale. Med humleregimet som beskrevet lander jeg på 5.3 kg malt for å få en OG på 1.053. IBU blir da 43.11 istedenfor 40, og SRM blir 5.79 istedenfor 7.6.Altså litt lysere,litt bitrere, med nesten samme alkoholstyrke. Høres dette ut som jeg er i nærheten,eller?
 
Jeg forstår ikke helt hvordan de greier hele 17 EBC med det maltet på #1 Punk IPA 2007-2010, heller ikke 15 EBC på #2 Punk IPA.

Har sjekket både med Beersmith og noen online calcs. Havner på ca 9-10 EBC på #1 iallefall.

Ny oppskrift for 25 liter skal bygges og prøves! :D
 
Jeg forstår ikke helt hvordan de greier hele 17 EBC med det maltet på #1 Punk IPA 2007-2010, heller ikke 15 EBC på #2 Punk IPA.

Har sjekket både med Beersmith og noen online calcs. Havner på ca 9-10 EBC på #1 iallefall.

Ny oppskrift for 25 liter skal bygges og prøves! :D
Har 6 kilo Maris Otter Pale nymalt liggende. Bruker 5 kg av dette,og har bestil 250g caramalt. Da havner jeg på en EBC på 12.65 med en OG på 1.053. Jeg tenker jeg prøver der til helga. Kan vel ikke bomme så fælt?
 
Jeg forstår ikke helt hvordan de greier hele 17 EBC med det maltet på #1 Punk IPA 2007-2010, heller ikke 15 EBC på #2 Punk IPA.

Har sjekket både med Beersmith og noen online calcs. Havner på ca 9-10 EBC på #1 iallefall.

Ny oppskrift for 25 liter skal bygges og prøves! :D
Kanskje det er medregnet farge fra humle?

Humlerike øl blir merkbart mørkere enn andre med samme maltsammensetning og lite humle.
 
Slenger inn et nybegynner spørsmål da jeg skal brygge Punk IPA om noen timer. Starter med det mest relevante spørsmålet til oppskriften: Kjører dere 60 eller 90 min koking på denne?

SÅ et sidespørsmål: Jeg legger inn oppskriften fra brewdog i beersmith, men vet ikke hva jeg skal velge når jeg skal legge inn Caramalt. Er det så enkelt at jeg lager en egen og legger til 30 EBC? Hva gjør jeg så med "potential"-feltet.
 
Sist redigert:
Siden det ikke er pilsnermalt i denne, så er sikkert 60 min kok helt greit. Jeg bruker Brewers Friend, og brukte Caramalt på mitt brygg, så jeg har ikke svar på hva du skal legge inn i Beersmith.
 
Tilbake
Topp