1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BrewDog Punk IPA clone

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av GeirH, 2 Aug 2011.

  1. SortKatt

    SortKatt
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du kan kanskje prøve tørrhumlinga fra oppskriften noen av oss har laget lenger opp i tråden? Tenkte å gjøre dette selv neste helg, får se hvordan denne ender opp.

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Noen som har gjort noen flere forsøk?

    Jeg har en som har nådd FG på 1.015, noe som er en smule høyt synes jeg. Mesket i en time på 67. Kun Maris Otter Extra Pale. På BrewDog sin side så står det (fant jeg ut nå nettopp) at bryggeprosessen deres er "sånn ca" 2 timer i meskekaret og at de har har en strike temperatur på 65. Og at de har en cara oppi der, hvilken og hvor mye står det ikke.

    Hva tror dere FG'en er på Punken? Den er jo litt halvtørr.. Er jeg langt unna hvis jeg gjetter rundt 1.010-11 ?
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Er det noen som har gjort noen flere forsøk?

    Jeg tror at min trenger ett forsøk til før vi er på målstreken, iallefall. Har korrigert oppskrift slik at FG skal bli rundt 12. Men så var det litt mye tropisk smak i den, så det er en humle jeg må skru ned litt, men er usikker på hvilken. Av Ahtanum, Nelson og Simcoe holder jeg en knapp på at det var Nelson som ble litt kraftig.
     
  5. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Spennende, blir artig å se hva du lander på. Hvordan ser oppskriften din ut så langt?
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Punk IPA v.2.2
    English IPA (14 A)

    Type: All Grain
    Batch Size: 25,00 l
    Boil Size: 32,58 l
    Boil Time: 60 min
    End of Boil Vol: 28,08 l
    Final Bottling Vol: 22,00 l
    Fermentation: Punk IPA V 2.2
    Date: 29 May 2014
    Brewer:
    Asst Brewer:
    Equipment: The Pimping Station
    Efficiency: 73,00 %
    Est Mash Efficiency: 78,8 %
    Taste Rating: 30,0
    Taste Notes:
    Ingredients
    AmtNameType#%/IBU
    5,75 kgPale Malt, Maris Otter (3,0 SRM)Grain1100,0 %
    15,00 gChinook [13,00 %] - Boil 60,0 minHop219,3 IBUs
    31,00 gAhtanum [6,00 %] - Boil 15,0 minHop39,1 IBUs
    16,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 minHop49,4 IBUs
    0,33 tspIrish Moss (Boil 10,0 mins)Fining5-
    16,00 gSimcoe [13,00 %] - Boil 10,0 minHop67,4 IBUs
    16,00 gChinook [13,00 %] - Boil 0,0 minHop70,0 IBUs
    16,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 minHop80,0 IBUs
    16,00 gSimcoe [13,00 %] - Boil 0,0 minHop90,0 IBUs
    1,0 pkgDry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml]Yeast10-
    28,00 gChinook [13,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop110,0 IBUs
    28,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop120,0 IBUs
    28,00 gSimcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop130,0 IBUs
    Gravity, Alcohol Content and Color
    Est Original Gravity: 1,053 SG
    Est Final Gravity: 1,010 SG
    Estimated Alcohol by Vol: 5,6 %
    Bitterness: 45,2 IBUs
    Est Color: 4,7 SRM

    Mash Profile
    NameDescriptionStep TemperatureStep Time
    Mash InAdd 18,11 l of water at 65,6 C65,0 C90 min
    Mash OutHeat to 77,0 C over 20 min77,0 C10 min
     
    Sotrajohnny liker dette.
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg stokket litt om på de forskjellige meskeskjemaene. Tror jeg går for 60 min, ikke 90 som det står over.
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Og forøvrig så bruker jeg ikke vanlig maris otter som det står i oppskriften over (enda ikke lagt til extra pale), men extra pale, det gir mer av denne gyldne fine punk-fargen
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Noen flere som har gitt denne et forsøk? Skulle hente 25kg med Maris extra pale idag, men sjappa hadde visst rotet litt og fått inn Maris chocolate extra mild eller noe, så jeg må fortsatt avvente litt.
     
  10. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Morsomt, denne kunne jeg tenke meg å prøve en gang. FG: kan du ikke bare helle en punk ipa i et hydrometer og sjekke? Eller vil karboneringa gjøre det vanskelig?
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det har jeg faktisk ikke tenkt på.

    Hvis noen som bor i sivilisasjonen og har tilgang til denne ville det vært gull verdt, å målt den. Den er brygget på Maris Otter Extra Pale så tørrhet i glasset er FG det står på, ingen mystiske mørke malt-typer. Jeg gjetter at vi skal ned på 1.011-1.012.
     
  12. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Hvis ingen kommer meg i forkjøpet kan jeg ta den tunge jobben på fredag når jeg er nede fra fjellet :)
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Godspeed, jeg regner med at prøven ikke blir helt ut så det er en tung oppgave du står foran deg :)
     
  14. N-4760

    N-4760
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg skal prøve igjen til helgen. Skal få knotet sammen notatene fra forrige gang (15ltr versjonen som ligger i en tidligere tråd) og gjøre noen små justeringer. Kommer nok til å gå opp en smule i IBU ifht. hva som står på Brewdog's nettsider. Hva vet du om gjæren, Miguel? Ser du skriver WPL007 i ver. 2.2, hvor har du denne fra? Egen erfaring el. info du har fra andre kilder? Tipper jeg går for S-04 igjen
     
  15. soleir

    soleir
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandefjord
    Brygget denne forrige Fredag, stort sett samme mengder malt og humle men brukte Bestmalz sin Pale malt (var dette jeg fikk tak i)mesket på 65 grader i 75 min og endte opp med OG på 1.061 (litt høyere enn planlagt) var 1.016 i dag morges etter 5 døgn gjæring med WLP007. Fin lys farge og dufter herlig :).
     
  16. mr blonde

    mr blonde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Når vi snakker om punk ipa, hvilken humle er det dere syntes kommer best frem i ølet/preger det mest?
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg vet egentlig ikke stort mer enn at de bruker "english ale yeast". Grunnen til at jeg satte 007 i neste forsøk var at jeg fikk dårlig utgjæring forrige forsøk, men i ettertid så fant jeg ut at det var grunnet høy mesketemp.
     
  18. N-4760

    N-4760
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Den som spør får svar:

    Hey man,

    For our Punk IPA we use a specific strain of English ale yeast which is (to my knowledge) not available from any of the main yeast companies. We have used this yeast to great success over the years, simply because it has a very low flavour profile. No real ester or sulphur kick off, especially when fermented at 18 – 19’C.

    The closest commercial example would be WLP007 DRY ENGLISH ALE YEAST. Clean profile, high attenuation and good flocculation characteristics

    Let me know how it works out J

    Stewart Bowman
    Head Brewer
    BrewDog plc.
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Herlig! Da satser man på at det på TREDJE forsøket er mulig å få tak i Maris extra pale og setter 007 på karusellen idag.
     
  20. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Hvor sendte du den mailforespørselen? Har tidligere prøvd å få info om Jack Hammer, men ikke så mye som et autosvar en gang..
     

Del denne siden